Črna kronika

Napad na hokejista

Ljubljana, 16. 09. 2008 09.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V soboto zjutraj je član tattoo klana v ljubljanskem lokalu napadel hokejiste Olimpije in dva izmed njih ranil. Poškodbe na srečo niso bile hude.

Poškodovani Andrej Tavželj dogodka ni želel komentirati, saj mu je odvetnik to odsvetoval. Zadevo bodo reševali preko sodišča.

S petka na soboto je v lokalu na Prečni ulici prišlo do nemirov, v katerih sta bili dve osebi poškodovani. Člani hokejskega kluba Olimpije naj bi v pubu gledali ameriški nogomet, ko naj bi do njih pristopil nek moški, šlo naj bi za pripadnika tattoo klana, in jih začel nadlegovati. V bran sta se mu postavila Andrej Tavželj in Brendan Yarema. Kot je za 24ur.com povedal tiskovni predstavnik kluba Tomaž Langerholc, ki je za dogodek izvedel šele včeraj – kot je poudaril – le iz različnih govoric, naj bi hokejista napadalca umirila, zapustil naj bi tudi pub, vendar se je kasneje vrnil in z nožem od zadaj napadel Tavžlja in Yarema. Tavželj je dobil več kot 12 šivov na hrbtu, Yarema pa 12 šivov na vratu. Kot je še povedal Langerholc, sta imela fanta veliko srečo, saj bi se napad lahko končal veliko bolj tragično.

Hokejista sta jo odnesla brez hujših poškodb (simbolična slika).
Hokejista sta jo odnesla brez hujših poškodb (simbolična slika). FOTO:

O dogodku je bila obveščena tudi policija, ki je za 24ur.com potrdila, da je v lokalu res prišlo do nemira. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, naj bi 38-letni moški iz okolice Trebnjega žalil ostale goste in jih izzival k pretepu. Pomiriti sta ga hotela 24-letni Tržičan in 32-letni Kanadčan, ki trenutno prebiva v Ljubljani, vendar je osumljeni potegnil nož in ju poškodoval. Oškodovanca naj bi dobila lahke telesne poškodbe, saj so ju po zdravniški oskrbi izpustili iz bolnišnice. Policija je nož zasegla, osumljenca pa pridržala za nujno potreben čas, da so zbrali vsa obvestila. Zoper njega bodo podali kazensko ovadbo.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3