Črna kronika

Napad povezan z gradnjo džamije?

Ljubljana, 05. 12. 2008 16.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Zares so prepričani, da se policija ni dovolj resno odzvala na napad na njihovega podpredsednika Rusa. V stranki o vzrokih za napad nočejo ugibati.

Rus si je v napadu zlomil roko.
Rus si je v napadu zlomil roko. FOTO:

V Zares pričakujejo, da se bo policija resno lotila preiskave napada na strankinega podpredsednika Andreja Rusa, čeprav menijo, da prve reakcije policije v tem primeru niso vzbudile zaupanja. V stranki pa po besedah generalnega sekretarja Bogdana Biščaka nimajo nobenih indicev, ki bi kazali na politični motiv napada.

V stranki pričakujejo, da se bo policija zelo resno lotila primera in ga hitro razrešila. Prve reakcije policije sicer niso vzbudile zaupanja, da se tega primera lotevajo z resnostjo, ki si jo po njihovem mnenju primer zasluži, pravi Biščak. Prvo sporočilo policije o dogodku je namreč navajalo, da se je Rus poškodoval pri padcu. Sam pa je pojasnil, da ga je storilec tudi po padcu še naprej pretepal, je poudaril Biščak. Po njegovem mnenju torej ni šlo za nepremišljeno dejanje, poškodbe, ki jih je Rus utrpel, pa so posledica pretepa in ne padca, je dejal.

O kakršnih koli političnih motivih za napad sicer v stranki ne želijo ugibati, niti nimajo nobenih indicev, ki bi na kaj takega kazali, je pojasnil Biščak. Takšnega mnenja je po njegovih besedah tudi Rus, ki prav tako ne razmišlja, ali je bil napad povezan z gradnjo džamije, kar meni ljubljanski mestni svetnik Peter Božič.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (45)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zdravc
06. 12. 2008 19.18
saladin..se mi zdi da si že kar ti pobril vse norce :)
Anton Steiner
06. 12. 2008 18.49
vi kar brijte norce a ne veste da je islam v vzponu krščanstvo pa razpada in to zaradi žensk v islamu so ženske še vedno v podrejenem položaju pri kristjanih pa so ženske že glavne za to pa kriza in recesija če bodo ženske prevzele oblast mislim da bo kmalu apokalipsa
chicago-bears
06. 12. 2008 16.54
raket v ljubljani ne rabimo niti v sloveniji to je zemlja in drzava kristjanov ce pa keremu ne pase pa lahko odide mi vas muslimanuv tu itak ne rabimo tako da gradit te rakete na slovenski zemlji ni v interesu slovenije se posebej pa ne nas slovencev !!!!
toncek-
06. 12. 2008 16.29
KA PA JE ZDEJ NAPADALC KRIV ČE IMA PRHKE KOSTI
Natasya
06. 12. 2008 16.21
Zihr je stranka naročila napad zaradi promocije in prepoznavnosti.
Zdravc
06. 12. 2008 15.58
Ej Mojca, Mojca...Za tvojo slepoto, pa žal nikjer na svet ne raste rožica. P.s Kaj pa je zate \"normalen\" državljan?
MojcaCoh
06. 12. 2008 15.53
RE Zdravc.. Spoštovani Rus ima pravico, da postane normalen Državljan.ter ne draži Slovencev z to temo še pes ga ne bi povohal...in da ne pritiska ma temo kiateri danes Teritorijalcem in ljubiteljem samostojne Slovenije ter zavednim Slovencem..vstanejo lasje po konci in dobijo Kurjo kožo..in nimaš ptrav ko praviš, da ni prav da jih doboi po gobcu je prav in da boš vedel zakaj politika se konča tam kjer se začne vojna..oziroma vojna je nadaljevanje politike vendar z drugačnimi sredstvi..?? To vedo v vseh demokratičnih Državah z tradicijo..torej še enkrat dobil jih je zakonito po sodbi naroda demokratično in na dostojen način.. Lp..Mojca..
Iggy Q
06. 12. 2008 15.49
Jaz nisem nek velik nacionalist samo sem pa proti izgradnji džamije v LJ. LJ je namreč tako majhna da bi ta ogromna stavba, še posebej če bi bil poleg še minaret, bila najbolj reprezentativna stvar, ki jo vidiš v LJ. Oprostite, samo v Sloveniji je večina prebivalstva kristijanov (no zaenkrat še) in tudi področje Slovenije je v krščanskem svetu, pa nikakor ni okusno, da je sredi glavnega mesta največja stavba ravno džamija. Bi pa bilo potrebno urediti neko manjšo stavbo ki bi služila za njihove obrede.
Iggy Q
06. 12. 2008 15.43
A si je Rus v napadu sam zlomil roko? Tako piše v tekstu pod slikco. Pa sam se je pretepel.
Zdravc
06. 12. 2008 15.42
Mojca, seveda je demokratično biti proti izgradnji. Vendar pa je nezakonito nasilje nad drugače mislečimi. V svojem stanovanju počni kar želiš, izven njega, pa se ravnaj po zakonih RS. Če si že tako ponosna avtohtona slovenka. aja, ti bi mu razbila gobec, jst bi ga poslušu, mu rekel, ejga kolega, s tabo se ne strinjam, pa lepo se imej na poti domov. P.s. ni raketa, temveč minaret.
MojcaCoh
06. 12. 2008 15.39
RE Zdravko..?? Če je demokratično zahtevati izgradnjo je tudi demokratično zahtevati njeno neizgradnjo...nadalje..če se pravica enega konča tam kjer se začne pravica drugega..in oba vztrajata pri njej in oba imata do tega pravico potem je možen samo pretep....?? Vendar pa v demokraciji ni tako, da bi pritepenci imeli večje pravice od Avtohtoih Državljanov tega demokracija ne dopušča in zakon tudi ne..?????? Zato bomo morali poleg Bosancev, ki so ekonomski emigranti vprašati vsaj Avtohtono prebivalstvo kaj si misli o tem...no saj do tega pa imajo Avtohtoni Državljani pravico..?? Kar se pa pretepa tiče ti lahko kar naravnost perverzno in nekulturno poven, da sem pripravljena vsakemu razbiti gobec, ki bi me v mojem stanovanju učil obnašanja in se drl tako kot misli da je njemu prav..?? Zadovoljen Lp Mojca
Zdravc
06. 12. 2008 15.15
MojcaCoh, a potem, če jst, slovenc, začnem pretepat tiste k so proti đamiji, ker pač nimajo pojma o ustavi, je to ql?
YebeneKomunyare
06. 12. 2008 15.03
MojcaCoh, se strinjam cv celoti in sem ti dal :)
color
06. 12. 2008 14.31
dzamija BO hahahha BOOOO in BOOOOOOOOOOOOOOO !
simevlado
06. 12. 2008 14.20
ZIVELA SLOVENIJA
MarkRihter
06. 12. 2008 11.39
A je bil kak pirček preveč A...pa noge ne nesejo več ...sej jes sm tud že nerodno padel pa sta bla kriva Štajerc pa Ljutomerčan :)
cllea
06. 12. 2008 10.43
priest:...Rusa je napadel nasprotnik gradnje Đamije ......hm le kaj ti to lahko pove ......lol....:D ti razlozim ......nasprotniki so tisti, ki nezelijo Đamijo v Sloveniji .....se pravi da Rusa niso napadli te k se moljo Allahu ampak nasprotniki .....a ne :D ......lol iznakazen pa izpacen si ti, ne pa Islam ...... \"po reakciji na napad na državno osebo,niso postali niti ljudje,kaj šele kaj više.\" ....z tole izjavo se pa popolnoma strinjam ......:D ......lol
cllea
06. 12. 2008 10.36
priest......Rusa naj bi pretepel nasprotnik gradnje đamije ...... zdaj mi pa povej kaj lahko sklepas po taki informaciji .....:) ? po vsej verjetnosti ce je nasprotnik gradnje đamije .....ne nemore bit ta k se mol Allahu ......a ne ? :D \"po reakciji na napad na državno osebo,niso postali niti ljudje,kaj šele kaj više \" se pa popolnoma strinjam ,da je napad na drzavno osobo zarad protestiranja gradnje đamije cist podel ....:D mislim da si ti malo bol nerazgledan/a oseba kot je pa islam ......:D
tripet
06. 12. 2008 10.16
Rus točno ve s kom se je stepel. Toda on molči. Bolje je trositi rasno in versko nestrpnost.
Trenirka_SDS
06. 12. 2008 10.05
Napad povezan z gradnjo džamije? Ne, to je le naslov senzacionalističnega članka :P