Črna kronika

Napovedano srečanje forenzikov

London, 28. 11. 2007 11.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Britanski in portugalski forenziki bodo izmenjali podatke DNK analiz pogrešane Madeleine McCann.

Skupina portugalskih forenzikov bo danes prispela v Veiko Britanijo, kjer se bo v četrtek srečala s svojimi angleškimi kolegi Oddelka za znanstvene forenzične preiskave.

Triletna Maddy je v začetku maja izginila iz sobe hotela na Portugalskem, kjer je bila z družino na počitnicah.
Triletna Maddy je v začetku maja izginila iz sobe hotela na Portugalskem, kjer je bila z družino na počitnicah. FOTO: Reuters

Forenzični raziskovalni center iz Birminghama že od samega začetka pomaga portugalskim inšepktorjem pri iskanju pogrešane britanske deklice Madeleine McCann.

Za srečanje so se forenziki odločili iz več razlogov, predvesem pa zaradi dosedanjega neuspeha policije. Izmenjava evidence podatkov in podrobni pogovori, naj bi prispevali k bistvenemu napredku v raziskavi poteka dogodkov.

Na srečanju se bodo osredotočili na DNK dokazni material, ki so ga našli v najetem avtu dekličinih staršev Kate in Garrya McCanna. Na osnovi omenjenih DNK dokazov je portugalska policija dekličina starša prepoznala za glavna osumljenca.

Zastopnik staršev McCann je ob tej novici za medije povedal, "da za njih srečanje forenzikov ne predstavlja posebnega presenečenja in da ga ne razumejo kot poseben napredek v preiskavi."

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
02. 12. 2007 12.00
Je že kaj novega v zvezi z angelstvom Tošeta Proeskeja?
piqica.x3@gmail.com
01. 12. 2007 17.41
Starši so jo ubili konc debate. Če bi bla ugrabljena bi ugrabitelji že zdavnej prosili za odkupnino. Lp
moja-gala
30. 11. 2007 00.58
No parefin pa sm le najdle cajt da ti odpišem.Tud jst se delno strinjam s tabo glede Maddy in tega da jo že preveč vlačjo po medijih. Sam se mi je pa zlo grdo zdel k si napisov da je k...a. Oprost sam tok mejha punčka ne more bit k...a. Pa čeprov ti gre to pisanje o njej na živce, bi blo lepo da najprej premislš kaj pišeš. Ker taka grda beseda nikakor ne pa še v kontekst z tako malo punčko. Lp
parefin@yahoo.com
29. 11. 2007 21.15
Pa se to jaz nisem Toncek Baloncek! Kaj je tako tezko verjeti da obstajajo ljudje ki jim ni ravno vsec da se daje prednost neki tamali ki ni NIC povezana z slovenijo! In pa se nekaj! Ko se poroca o kaksni naravni katastrofi ali pa teroristicnem napadu se da vedno poudarek na mrtve TURISTE oz. ZAHODNJAKE, in se lokalne prebivalce obravnava le kot nekaksno zivino oz. stevilko! MEDIJI SO KRUTI!
parefin@yahoo.com
29. 11. 2007 21.11
Zalivka: Kaj je decva si ti tud not padla v medijske roke?! Kako lahko podpiras ti taksno napihovanje tega primera medtem ko smo MI oz. nasi otroci NE ANGLESKI ali NE ZAHODNje evropski, manj vredni kot neka angleska mala, ne morem si predstavljati kaj dozivljajo starsi tiste slovenske deklice ki je pogresana ze dolgo casa, ko vidijo kako napihujejo tudi v sloveniji neko tujo anglesko tamalo ki nima nikakrsne veze z slovenijo, medtem ko je izginotje njihove hcerke bilo objavljeno le enkrat pod rubriko kronika v Delu v 4X4 cm clanku!
limonca4
29. 11. 2007 20.36
Ojej, spet ta Maddie, kaj pa drugi pogrešani otroci, a ti pa niso nič vredni ali kaj ... Je veliko otrok pogrešanih (v Evropi, Afriki, Aziji, arabskem svetu, Avstraliji, Ameriki ...) ... Še malo, pa bodo snemali kakšen dokumentarec ali celo film z naslovom Missing Maddie ... Lp
zalivka
29. 11. 2007 20.09
TončekBalonček in parefin-mater imata vrednote-oz. mislita da jih imata. imata pa očitno probleme sama s seboj in preveč časa za branje vseh norih člankov in še bolj norih komentarjev-aja-sem pozabil-pa za poglobljene raziskave slovenske družbe. Kako lahko sploh pišeta takšne bolne komentarje v zvezi z otroci? Pišita čez stare, malo pa pustita pri miru. Pa saj gre verjetno za isto osebo (tale Tonček in parefin).
parefin@yahoo.com
29. 11. 2007 18.03
Toncek Baloncek, spostovanja vredno pisanje!
Tonček Balonček
29. 11. 2007 17.12
enabarbara, če bi starša vedela, bi se tega projekta lotila že prej, res pa je, da mora otrok biti primerno velik za tovrstno oglaševanje! A ti še nikoli nisi slišala. da so ljudje blazni, in starši so tudi ljudje. V Sloveniji imamo prav zdaj sojenje proti tisti verski obsedenki z Brezovice, ki je obtožena umora lastne hčerke, ki se ni držala zapovedi iz Kkatekizma, sama več, da je Brezovica v nekem posebnem kvaziverskem stanju, ubogi normalni, ki tam živijo! Veko je tudi incestov, nasillja, tudi umorov. Ti živiš v nekem svetu medijev, ne pa v realnosti, kjer ljudje doživijo marsikaj in se jim zdijo te pisarije o neki Maddie najbolj perverze ravno zato, ker se na ta način maže pogled na lokalne stvari, na Mojco, Francko, Poldeta in še koga. Kot v šprtu ali estradi, mi pišemo o nekih Britney Spears in Armstrongu, tu imamo pa polno zadrogiranih in prostituiranih estradnic, zafiksanih športnic in športnikov, nas pa zanima Naomi Campbell ali Kaka.. Mediji so že zdavnaj počepnili, rezultat pa vidimo v raznih pisanjih v stilu eneBarbare, ki ima s temi vrednotami očitn velike težave! Pri nas se emdiji nikoli ne razpišejo in vsakodnevno ne obnavljajo dogodkov v zvezi s slovenskimi misionarji tipa Frantar in njegovo zgodbo iz Malavija, nič o Rudanu, kjer sodišče namerno čaka na zastaranje, nič o spolnih zlorabah v družinah znanih Slovencev, ničč! Mi beremo o prometnih prekrških nekih polanonimnih ameriških ljudi, za katere sploh nismo prepričani, da obstajajo!
parefin@yahoo.com
29. 11. 2007 16.54
enabarbara: A si kdaj pomislila da sta ravno starsa razlog za tak medijski pomp!Naredila sta pa ga da javnost vidi kako nedolzna naj bi starsa bila! 24ur pa lepo prosim da naj bo to zadnja objava o tej GNILI tamali, ker gre meni in kot vidim veliko ostalim NA BRUHANJE ko vidmo ime Maddie! PROSIM VAS! Pustite te novice anglezem in prisparajte to s#$nje! Dejte se oddolzit vsem slovenskim pogresanim otrokom in delati clanke o NJIH! Verjemite bolj zanima nas - slovensko publiko, zgodba o neki izgubljeni SLOVENKI! Boli nas pa za neko bogato anglezinjo!
enabarbara
29. 11. 2007 15.03
Če bi starša vedela, na kakšne nestrpne odzive (na žalost tudi v Sloveniji) bo naletel velik medijski pomp, bi verjetno medije prosila, naj ne objavljajo toliko. Kakšni nestrpneži, pokvarjenci, naveličanci brez vrednot med drugim pišejo tukaj svoje komentarje. Pričakovati je bilo, da se bodo čez poletje in jesen nekoliko umirili, unesli. Bolano
Golcar
29. 11. 2007 13.27
Me prou zanima kdaj bojo posnel dokumentarc... second's from dizaster al pa I shouldn't be alive za naslovom Madeleine McCann MISSING, never resolved story :o
bonii
29. 11. 2007 08.59
Ali se je mogoče kdo zamislil, da tudi tu pri nas v Slo iščejo dekleta, ljudi?!...ne verjetno vam ni padlo na pamet.....ja to ni tako pomenbno kot neka tujka., ne? malo se zamislite, če bi drugi narodi in če dajo toliko povdarka na izginotje naših državljanov? Pa ne mislim nič slabega s tem, samo hočem povedati, da to ni to...tisti, ki se strinja z mojim mnenjem, me bo že razumel. lp
bonii
29. 11. 2007 08.49
Mislim, da tole presega že vse meje!!!! Ja, zgleda da na tak način vzbudiš pozornost, da skoraj celi svet govori o tej zadevi....in imaš od tega korist. OBUPPPP-SRAMOTA!!! Ma ljudje , kaj mislite, pa itak je že od začetka poznan scenarij....stara dva si bosta malo nafilala denarnice in račune od naivnih ljudi. Strinjam se z parefinom!!!!!!!!!
civitasstain@gmail.com
29. 11. 2007 08.48
Tonček Balonček Veš, jaz pa cenim vsako življenje, naj bo življenje mlade deklice, bilo kakim imenom, katera usoda ji je namerila "verjetno" tako kratko življenje, kot poznanega pevca, ki je bil na poti uspešnega zvezdnika.......
dark_one@email.si
28. 11. 2007 23.21
parefin, hihi, lepo da se strinjava. ne bos verjel, ravno danes popoldne sem razmisljal kako bi bilo da bi zacel svoj "j**** madie" kampanijo :D toncek, so te uslisali, je ze clanek o britney gor. :D
Tonček Balonček
28. 11. 2007 21.29
Sramota, o tej izginuli maddie, ki je verjetno že pokojna, pišejo več kot o Tošetu Proeskem. Njega in njegove nežne balade, dobrotništvo in šarm smo občudovali vsi. Nehajte o tej Medi in pišite več raje o Tošetu, Koširju in D. Murkotu! Kaj je danes z Britney Spears?
Scarlett
28. 11. 2007 20.58
Ni pomembno od kod je otrok ali kdorkoli, ki se mu na tak ali druačen način godi krivica, se z njim grdo ravna, je lačen, bolan, reven... Pri nas ali v Tanzaniji, človek je človek! Je pa razlika v dojemanju, sočutju in priravljenosti pomagati, stati ob strani. Slednje govorim za medije in ljudi! Smo v Sloveniji morda sočutni? Dovolj sočutni in dovolj dolgo? Če traja že od maja pač traja in ne angleški mediji ne ljudje niso izubili interesa pa čeprav se jih je veliko obrnilo proti staršem. To, da pri nas ne vemo kdo koga pogreša je pa stvar nas samih in (spet) tega kako ne-sočutni in ne-pripravljeni pomagati smo. BTW; niti za protest proti dajanju denarja za obrambo namesto za otroke in bolne se ne znamo zmenit! Vsak samo reče, Jah, saj nimaš kaj!, in stvar je zaključena. Sočutje ne pozna geografije!
parefin@yahoo.com
28. 11. 2007 20.05
Napisal sem besedo s katero se naziva zenske katere prakticirajo najstarejso obrt na tem svetu. Nanasala se je pa na to tamalo!
paparoach@volja.net
28. 11. 2007 19.42
petra.urbiha, kakšna grda beseda pa je bila to? :)