Nasilnežu, ki je članom svoje družine grozil, da jih bo ubil, zasegli dve pištoli

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
M.R.
KOMENTARJI
51
Črnomaljski policisti so zaradi nasilja v družini obravnavali 69-letnika, ki je člane svoje družine žalil, jim grozil, da jih bo ubil, eno žrtev je tudi udaril. Zasegli so mu dve pištoli, za kateri ni imel ustreznih dovoljenj, poročajo s PU Novo mesto.

Črnomaljski policisti so v popoldanskih urah posredovali zaradi nasilja v družini. Zaščitili so žrtve nasilja, 69-letnemu osumljencu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je pijan nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad družinskimi člani. 

"Žrtve je žalil, jim grozil, da jih bo ubil in eno izmed žrtev je tudi udaril," je sporočila predstavnica Policijske uprave Novo mesto Alenka Drenik. Osumljencu, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi nasilja v družini, so zasegli tudi dve pištoli, za katere ni imel ustreznih dovoljenj. "Policisti so o nasilju obvestili pristojno državno tožilstvo in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nasilja v družini. Zaradi posesti nezakonitega orožja pa bodo zoper moškega uvedli tudi prekrškovni postopek," je še sporočila Drenikova.