Črna kronika

Navijači vdrli na nogometno igrišče, posredovali policisti

Ljubljana, 16. 05. 2022 10.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Konec nogometne tekme med NK Olimpija in NŠ Mura v Stožicah je zaznamoval izgred. Nekaj navijačev je vdrlo na igrišče, saj so želeli obračunati z nasprotno skupino navijačev. Nasilje so preprečili policisti posebne enote. Med njihovim posredovanjem jih je manjša skupina navijačev začela aktivno napadati, zato so uporabili prisilna sredstva. Med intervencijo ni bil nihče poškodovan, so zagotovili predstavniki Policije.

Na družbenem omrežju je zaokrožil videoposnetek nasilja navijačev na nogometnem igrišču v Stožicah po koncu včerajšnje nogometne tekme v Stožicah med NK Olimpija in NŠ Mura. Policijo smo vprašali, kaj se je dogajalo in ali je bil v izgredu kdo poškodovan.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Predstavniki Policijske uprave (PU) Ljubljana so pojasnili, da je nekaj navijačev po tekmi s tribun odšlo na na igrišče, saj so želeli obračunati z nasprotno skupino navijačev. Varnostniki so se takoj odzvali in skušali preprečiti, da jih na igrišče ne bi prišlo še več. Pri tem je prišlo do prerivanja med njimi, zato so posredovali policisti posebne enote. Med intervencijo je manjša skupina navijačev začela aktivno napadati policiste, zato so uporabili prisilna sredstva. "Policisti so skupino varno umaknili nazaj na tribuno," so pojasnili na PU Ljubljana.

Kot so zagotovili, med intervencijo ni bil nihče poškodovan, je pa nastala poškodba na opremi policista. 

Policija je doslej obravnavala dve kršitvi Zakona o javnih zbiranjih, kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru in dve kaznivi dejanji preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. "Zbiranje obvestil se še nadaljuje in bo ob dodatno zaznanih kaznivih dejanjih ali prekrških izveden ustrezen ukrep," so še sporočili iz PU Ljubljana.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

silvo.uzmah
20. 05. 2022 11.11
Taki dogodki odvračajo oglede nogometnih tekem še tiste gledalce, ki so prišli na tekmo samo zaradi nogometa, saj so ogroženi od teh huliganov. Enostavno bo potrebno vsem tem razgrajačem, ki jim nogomet pomeni pretep in uničevanje prepovedat ogled nogometnih tekem v živo, doma pa naj razbijajo svoje TV - je, svoje pohištvo. Tudi kazni za takšne izgrede so pri nas še premajhne.
Erin Straus
17. 05. 2022 18.24
+0
Zmajčki niso nič kaj več kot mladi huligani!
G8J
16. 05. 2022 21.46
+0
Še en dokaz da so policisti in varnostne službe samo za okras .... Kaj pa pričakujete od Zokilanda?
Ho Chi Joža
16. 05. 2022 18.12
+1
Ja a res niso sposobni teh huliganov polovit in sankcionirat kako so lahko to v Angiji poštimal so ustvarli gledališko publiko.
Lunaa
16. 05. 2022 15.19
+5
A to naj bi bilo športno navijanje in to naj bi bili ljubitelji športa...navadni ulični pretepači ,nasilneži in prestopniki ,ki so vsak trenutek pripravljeni pokazati nasilje v družbi, kajti edino z izvajanjem nasilje nad sočlovekom si zdravijo svoje manjvrednoste komplekse..prosim ne hodite na tekme in poščite si v tistem času rajši primernega psihoterapevta . Na koncu pa bi dodal samo še to,pustite ostalim ljudem,da veselo pridejo na tekmo za katero so plačali karto in apeliram na vse pristojne službe v državi ,da zaostrijo zakon za te huligane in jih strogo kaznujejo,ter doživljensko prepovedo vstop na športno prireditev. naj ostanejo doma in razbijajo po svojem TV.
Razumnež
16. 05. 2022 15.18
+3
Pohvale snemalcu, da je vztrajal toliko časa v snemanju..... stolov.
Razumnež
16. 05. 2022 15.19
+1
Slovan
16. 05. 2022 13.23
+7
Banda navijaška... Pol pa jamrat, da so vas polocaji napadali... Škoda da je toliko otrok bilo na tribuni, da so videli spet to nasilje kvazi navijačev... Aplauz za policijo
Erin Straus
17. 05. 2022 18.25
Malo jim bi pendreki zapet morali huligani imajo 3
kiropraktik
16. 05. 2022 12.25
+4
Mura je bila oškodovana! Sodniki vedno pomagajo Olimpiji! Sramota za NZS!
Diabloss
16. 05. 2022 11.01
-3
Pa bo imel jajo spet slike za objavljat pd temo petkovi kolesarji v akciji