Črna kronika

Ne, plačilnega naloga ni poslala policija

Murska Sobota, 27. 06. 2018 10.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Previdno, če plačujete kazen za prometni prekršek v tujini. Morda ga sploh niste storili, ampak ste le žrtev prevare. Policija je že obravnavala primer družbe, ki je dobila na videz avtentično obvestilo o prekršku. Ob preverjanju podatkov so ugotovili, da so izmišljeni, denar pa bi morali nakazati na račun goljufov.

Prometni prekršek naj bi bil storjen v Italiji.
Prometni prekršek naj bi bil storjen v Italiji. FOTO: AP

Gospodarska družba je maja prejela pisno obvestilo o prometnem prekršku, storjenem v Italiji. Obvestilo je bilo videti avtentično, v resnici pa je šlo za nov poskus goljufije, opozarjajo na Policijski upravi (PU) Murska Sobota. 

Pod pretvezo storjenega prekrška na italijanskih cestah prevaranti od lastnika vozila zahtevajo plačilo kazni, ki jo mora poravnati na njihov račun. Suzana Rauš, PU Murska Sobota

"Na  pisnem obvestilu so poleg registrske tablice vozila bili navedeni tudi podatki o lastništvu vozila, vendar pa so logotip Policije in ostali podatki o naslovu neresnični. V lažnem obvestilu se kot kontaktni elektronski naslov pojavlja: pmbellaria@babyloweb.eu in naslov policijske postaje, kjer se po preverjanju na spletu nahaja trgovina," je v obvestilo zapisala predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš. "Pod pretvezo storjenega prekrška na italijanskih cestah prevaranti od lastnika vozila zahtevajo plačilo kazni, ki jo mora poravnati na njihov račun," je poudarila.

Policija občane opozarja, naj bodo previdni in naj preverijo dokumente, ki jih prejmejo. Obenem naj ne komunicirajo s storilci oziroma pošiljatelji tovrstnih
obvestil. V primeru sumljivih okoliščin in/ali v primerih finančne škode pa
naj zadevo prijavijo najbližji policijski postaji.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hachi
27. 06. 2018 14.04
+34
zanimivo, torej ce obstaja bancni racun, je verjetno tudi na nekoga odprt. a je to tako tezko ugotoviti in poslati kriminalce v čuzo?!
mufic
27. 06. 2018 14.44
+3
Kaj pa boš nardil ce je na drugem konce sveta
Sunshine73
27. 06. 2018 12.48
+21
Mogoče pa, na hrvaškem policisti vozijo taxi in preprodajajo drogo ...
dr.Megla
27. 06. 2018 11.38
+40
Plačaš še eno italijansko položnico pa imaš mir, vsaj veš da gre k mafiji. Naši ti tudi pošljejo samo se jim drugače reče...
Sunshine73
27. 06. 2018 12.49
+23
pri nas dobiš odločbo in položnico v imenu ljudstva, pa to ...