Črna kronika

Nekdanjega športnika z ženo in tremi otroki našli zažgane v avtomobilu

Brisbane, 19. 02. 2020 18.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V Avstraliji se je zgodila huda družinska tragedija. V avtomobilu so namreč zgoreli nekdanji igralec ragbija Rowan Baxter, njegova žena in trije mladoletni otroci. Policija še preiskuje, kako je v avtomobilu zagorelo.

Nekdanji član rabgbi ekipe New Zealand Warriors Rowan Baxter je skupaj z ženo Hannah Baxter in njunimi tremi otroki umrl v požaru, ki je izbruhnil v avtomobilu v Brisbanu. 42-letni športnik in trije otroci so umrli na kraju, je sporočila lokalna policija. 31-letna žena je bila še živa, a v kritičnem stanju, ko so prispeli reševalci, nato pa je zaradi hudih opeklin umrla v bolnišnici. Priče naj bi jo videle, kako je skočila iz avtomobila in zakričala: "Polil je bencin po meni."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Policija vzrok požara še preiskuje. "Kako je požar pravzaprav izbruhnil, ta trenutek še nismo potrdili, zato v tej fazi še ne moremo govoriti, ali je šlo za umor in samomor ali za tragično nesrečo," je dejal detektiv inšpektor Mark Thompson. "Videl sem že mnogo grozljivih prizorov – ta sodi med najhujše," je še dodal.

Policija je bila o dogodku obveščena v sredo ob 8.30 po lokalnem času. Bližnji stanovalci so najprej zaslišali, da je nekaj počilo, nato pa so zagledali goreči avtomobil.

Ko je na kraj dogodka prispela prva reševalna ekipa, je bil avtomobil še vedno v plamenih. Trije otroci – Laianah, Aaliyah in Trey – stari šest, štiri in tri leta, pa že mrtvi. Baxterja so skušali oživljati, a neuspešno. Na kraju je sicer posredovalo sedem reševalnih vozil in več kot 30 policistov.

Policija je avstralskim medijem potrdila, da so ga interventne ekipe našle v bližini avtomobila, imel pa naj bi tudi rano od vboda, ki naj bi si jo zadal sam. Policija je prav tako ugotovila, da je pred dogodkom moški v avtomobilu sedel na sopotnikovem sedežu, medtem ko je bila za volanom njegova soproga.

Mimoidoči skušal pomagati

Reševalci so nudili medicinsko pomoč tudi mimoidočemu, ki je skušal priti do avtomobila in rešiti ljudi. "Nekdo je skušal priskočiti na pomoč. Mislim, da je po svojih najboljših močeh skušal priti do avtomobila," je dejal Adrian Tong iz reševalne službe v Queenslandu.

Moški je utrpel opekline obraza in zgornjega dela telesa, zato so ga prav tako morali odpeljati v bolnišnico.

Policijski minister zvezne države Queensland Mark Ryan je o grozljivem dogodku obvestil zvezni parlament: "Moje misli so z vsemi, ki jih je prizadela ta strašna tragedija." Svoje sožalje je družinam umrlih in skupnosti izrazil tudi zvezni premier Scott Morrison. "Moje sožalje gre družinam in skupnosti, ki preživljajo ta tragični čas, pa tudi reševalcem, ki so bili soočeni s pretresljivim prizorom."

Po poročanju medijev naj bi imela zakonca že nekaj časa težave, lani naj bi se celo razšla, zdaj pa sta se dogovarjala glede skrbništva nad otroki.

Nekdanji ragbist je po končani športni karieri odprl fitnes center v Brisbanu, ki sta ga vodila skupaj s soprogo. Hannah Baxter je bila prav tako nekdanja športnica, ki je zvezno državo Queensland več let predstavljala na tekmovanjih v trampolinanju in osvojila tudi nekaj mednarodnih odličij.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3