Neprilagojena hitrost: s ceste zapeljal v prepad in umrl

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
M.V. /
Na regionalni cesti iz Planine proti Grčarevcu v Občini Logatec je osebno vozilo zapeljalo s ceste v prepad. 46-letni voznik je pri približno 30-metrskem padcu v globino umrl, so sporočili iz Generalne policijske uprave. Po prvih ugotovitvah je bila razlog neprilagojena hitrost vožnje v desnem ovinku.

Voznik osebnega avtomobila je v ponedeljek okrog 18.30 vozil po regionalni cesti iz Planine proti Grčarevcu v Občini Logatec, ko je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje v desnem ovinku izgubil oblast nad vozilom in trčil v kovinsko zaščitno ograjo, jo prebil ter zapeljal v okoli 30 metrov globok prepad. Zaradi hudih poškodb je voznik umrl na kraju nesreče.

Slovenska policija
Slovenska policijaFOTO: Aljoša Kravanja

Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec, Planina in Postojna, ki so zavarovali kraj dogodka, s pomočjo vrvne tehnike spustili reševalce do poškodovanega vozila, s tehničnim posegom iz vozila izrezali preminulo osebo, jo prenesli do pogrebnega vozila, odklopili akumulator na vozilu, posuli iztekle tekočine ter s pomočjo traktorja vozilo potegnili do najbližje ceste.