0°C

Tovornjak prebil ograjo in padel z nadvoza na dolenjsko avtocesto

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
U.Z. /
KOMENTARJI
51
Dolenjska avtocesta je bila med priključkoma Višnja Gora in Grosuplje proti Ljubljani zaradi prometne nesreče krajši čas zaprta. Z nadvoza je namreč zgrmel tovornjak, ki je prebil ograjo in se prevrnil na streho. Obstajala je možnost naleta, zato so na Prometno-informacijskem centru voznike pozvali k previdnosti.

Nekaj pred 11. uro se je na lokalni cesti od Male stare vasi proti Perovem na nadvozu čez avtocesto zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik tovornega vozila, so sporočili ljubljanski policisti.

Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste, trčil v varovalno ograjo nadvoza in jo prebil, nato pa je tovorno vozilo padlo čez most na odstavni pas avtoceste, kjer je obstalo, prevrnjeno na  streho. Voznik se je pri tem lažje telesno poškodoval. 

Zaradi ogleda in odpravljanja posledic prometne nesreče je bila za krajši čas zaprta avtocesta v smeri Ljubljane. Policisti so vozniku izdali plačilni nalog, so še zapisali na PU Ljubljana.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Kot je poročal Prometno-informacijski center, je v tem času nastal zastoj, dolg približno štiri kilometre. Obvoz za vsa vozila je bil možen po vzporedni cesti, obstajala je možnost naleta, zato so voznike pozvali k previdnosti.

Tudi drugod po Sloveniji dežuje. Ceste so spolzke, zato previdnost ni odveč, še svetujejo.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke