Nesreča na Litijski cesti: voznik izsilil prednost in trčil v avtobus

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
M.V. /
Razjasnjene so nekatere okoliščine prometne nesreče na Litijski cesti v Ljubljani, v kateri sta bila udeležena osebni avtomobil in avtobus, tri osebe pa so huje poškodovane. Po ugotovitvah preiskovalcev nesreče 37-letni voznik pri zavijanju ni upošteval prednosti voznika avtobusa, ki je v tem času pravilno pripeljal iz središča mesta.

Včeraj smo poročali o prometni nesreči na Litijski cesti v Ljubljani. Kot so danes sporočili s PU Ljubljana, je 37-letni voznik osebnega vozila vozil po Litijski cesti proti središču mesta in na nadvozu nad avtocesto zavijal levo proti avtocesti. Pri zavijanju ni upošteval prednosti voznika avtobusa, ki je v tem času pravilno pripeljal iz smeri središča mesta proti Sostrem. 

PREBERI ŠE
V Ljubljani trčila avtomobil in avtobus, trije huje poškodovani

Osebno vozilo je po trku odbilo, še enkrat je priletelo nazaj v avtobus, zatem pa med avtobusom in drogom semaforja tudi obstalo. V nesreči sta se oba voznika lažje poškodovala, trije sopotniki v osebnem vozilu pa so huje poškodovani in so jih iz vozila rešili gasilci s tehničnim posegom.

Policija
PolicijaFOTO: iStock

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila tudi preiskovalni sodnik in državni tožilec. Policisti z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin nesreče še nadaljujejo in bodo o vseh znanih dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo, so še sporočili s PU Ljubljana.