Črna kronika

Trčenje s smrtnim izidom: voznika avtobusa bodo kazensko ovadili

Postojna, 26. 07. 2018 08.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
D.L./N.P.
Komentarji
0

Na primorski avtocesti so trčila tri osebna vozila, kombi in avtobus. 65-letni voznik enega od avtomobilov je umrl. Moški je naletel na nesrečo, ki jo je zaradi prehitre vožnje povzročil voznik kombija, in se še pravi čas ustavil. Žal pa se je nato vanj zaletel voznik avtobusa, ki je prav tako vozil prehitro. Vozilo je bilo povsem zmečkano.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Usodna nesreča
    03:10
    Iz 24UR: Usodna nesreča
  • Odstranjevanje posledic prometne nesreče
    00:23
    Odstranjevanje posledic prometne nesreče

Na primorski avtocesti med Postojno in Razdrtim je danes zjutraj trčilo pet vozil, ena oseba pa je v nesreči umrla. 

Policijo so o dogodku obvestili ob 8.17, je sporočila predstavnica PU Koper Anita Leskovec. Ker je bilo vpletenih kar pet vozil, smo sprva poročali o verižnem trku, a je policija ugotovila, da gre za dve ločeni nesreči. 

"V prvi je voznik kombija na prehitevalnem pasu zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega vozila mazda. Za tem je pripeljal voznik berlinga, ki je zmanjšal hitrost in se začel zaustavljati, za njim pa še voznik chevroleta, ki je prav tako zmanjševal hitrost. Takrat pa je po prehitevalnem pasu za njimi pripeljal še voznik avtobusa, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega vozila chevrolet, ki ga je potisnilo naprej in v levo v kovinsko varnostno ograjo. V nadaljevanju je avtobus trčil še v berlinga, ki ga je odbilo desno zunaj vozišča, voznik avtobusa pa je vozilo chevrolet potisnil naprej do kombija. Po tem trku je desno zunaj vozišča odbilo še kombi," je Anita Leskovec opisala dogajanje na avtocesti. 

Nesreča je bila za 65-letnika iz Kranja, ki je sedel za volanom chevroleta, usodna, umrl je na kraju. Preostali udeleženci so bili lažje poškodovani in so jih odpeljali v postojnski zdravstveni dom oziroma izolsko bolnišnico na pregled. V vozilu pokojnega je bil tudi pes, ki ga je takoj prevzela veterinarska služba, je dodala predstavnica policije. 

Vozniku kombija, 51-letniku iz okolice Maribora, bodo izdali plačilni nalog zaradi
neprilagojene hitrosti, proti 57-letnemu vozniku avtobusa iz Žužemberka pa bodo podali kazensko ovadbo.

Zaradi nesreče je bila avtocesta dlje časa zaprta, nastali so dolgi zastoji. Policisti so zato v sodelovanju z uslužbenci Darsa takoj na treh lokacijah uredili izvoz ujetih vozil v koloni in takoj ko je bilo mogoče, odprli promet po odstavnem pasu. Ob 12.15 pa so cesto ponovno odprli za ves promet. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou