Črna kronika

Akrobat padel v jamo pod trampolinom, zaradi poškodb je v smrtni nevarnosti

Ljubljana, 13. 11. 2022 10.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
N.L., STA
Komentarji
1

V trampolinskem parku na Leskoškovi cesti v Ljubljani je oseba med športno aktivnostjo na trampolinu v soboto padla v jamo pod trampolinom in se poškodovala. "Do nesreče je prišlo ob napačnem pristanku v gimnastično jamo s penami med izvajanjem zahtevnejšega elementa na trampolinu v profesionalnem delu parka," so nam sporočili iz parka. Poškodovani je življenjsko ogrožen, so potrdili na Policiji.

Policisti po doslej zbranih informacijah znakov kaznivega dejanja niso ugotovili.
Policisti po doslej zbranih informacijah znakov kaznivega dejanja niso ugotovili. FOTO: Shutterstock

Do nesreče je prišlo v trampolin parku, od koder so nam sporočili, da je bil v nesreči udeležen profesionalni akrobat. "Včeraj, 12. 11. 2022, ob 16:25, je v Trampolin parku WOOP! v Ljubljani prišlo do nesreče, v kateri je bil udeležen polnoleten profesionalni akrobat in član akrobatske skupine, ki prostore trampolin parka vsakodnevno uporablja za svoje treninge. Nesrečo obžalujemo in poškodovanemu želimo čim hitrejše okrevanje," je sporočil  direktor podjetja Miran Razoršek.

"Kljub vsem izpolnjenim pogojem za varno uporabo in preventivnim ukrepom je do nesreče prišlo ob napačnem pristanku v gimnastično jamo s penami med izvajanjem zahtevnejšega elementa na trampolinu v profesionalnem delu parka, ki je namenjen izkušenim skakalcem in treningom akrobatskih elementov. Ob dogodku je prejel takojšnjo pomoč zaposlenih, ti pa so ga nato nemudoma predali reševalcem NMP Ljubljana, ki so prispeli na kraj nesreče," so nam še sporočili iz parka. 

S Policijske uprave Ljubljana so nam potrdili, da so bili obveščeni o nesreči in da je poškodovana oseba v smrtni nevarnosti.

 Policisti po doslej zbranih informacijah znakov kaznivega dejanja niso ugotovili.