Črna kronika

'Njeno celo življenje je bilo pod nadzorom, bila je sužnja svojega moža'

Kamnik, 18. 02. 2022 20.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.Š., STA
Komentarji
0

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani se je nadaljevalo sojenje Goranu Ilikiću, obtoženemu, da je konec januarja lani v stanovanju v Kamniku iz ljubosumja umoril ženo. Zaslišali so več prič, med drugim sestro pokojne, po besedah katere je bil Ilikić psihično in fizično nasilen do svoje žene. O nasilju v razmerju je pričala tudi prijateljica žrtve.

Nasilje nad ženskami
Nasilje nad ženskami FOTO: Shutterstock

Najprej so prebrali izpoved sestre pokojne iz sodne preiskave, v kateri je povedala, da sta obtoženi in žrtev imela težave že od začetka razmerja. Najprej se je začelo psihično in verbalno, kasneje, kot ji je večkrat potožila pokojna, še fizično nasilje. Obtoženi je žrtvi omejeval gibanje, stike z družino, porabo denarja in jo poniževal, ves čas je tudi popival.

Sestra pokojne, ki je bila danes zaslišana preko video povezave, je tudi tokrat vztrajala pri izpovedi iz preiskave. "Njeno celo življenje je bilo pod nadzorom, bila je sužnja svojega moža," je pričala. Obtoženi je bil opit tudi februarja 2020, ko je pokojni prislonil nož na vrat, a je vmes posegla hči. Takrat so Ilikiću izrekli prepoved približevanja in šele zatem je pokojna prvič nekoliko zadihala, je pripovedovala priča.

Sestra pokojne je zavrnila trditve družinskih prijateljev s prejšnjih obravnav, da je bil Goran dober oče, da je skrbel za družino in gospodinjstvo. Po njenih navedbah je bil obtoženi do pokojne prijazen le, ko mu je ta zaradi fizičnih napadov zagrozila s Policijo. "Ta mir je običajno trajal dva tedna, potem pa se je ponavil stari vzorec," je pričala sestra pokojne.

Danes je pričala tudi prijateljica žrtve. Pripovedovala je, da je zakonca Ilikić na videz poznala od leta 2009, bolj intenzivno pa sta se z žrtvijo začeli družiti aprila 2019, ko sta se obdolženi in pokojna razšla. Kot je še povedala, Ilikić v njeni družbi ni bil nasilen, ji je pa žrtev večkrat potožila, da je bil. Podrobnosti o tem, da naj bi obtoženi ženi prislonil nož na vrat, priča ne pozna.

Sodnica Vesna Podjed je danes prebrala tudi zaslišanje žrtve prijateljice iz sodne preiskave. Kot je takrat povedala, je slišala posnetek, na katerem je Ilikić grozil pokojni, da jo bo ubil in stlačil v vrečo za smeti.

Po njenih navedbah ji je žrtev potožila tudi, da ji je Ilikić omejeval gibanje in druženje ter da je v službo večkrat prišla v modricah. Obtoženi in žrtev sta poleti 2019 obnovila stike, se je še spominjala. Kakšen mesec in pol sta imela dober odnos, oktobra 2019 pa ji je pokojna povedala, da se Ilikić ne želi več ločiti, je še povedala na zaslišanju v sodni preiskavi.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1