Črna kronika

Nov posnetek krutega ravnanja v Sloveniji, mačko vrgli čez rob

Ljubljana, 16. 05. 2019 15.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
D.F. / K.H.
Komentarji
9

Po družbenih omrežjih je zaokrožil nov posnetek krutega ravnanja z živaljo, tokrat z mačko, ki jo mlajša oseba vrže čez rob. Kaj se je zgodilo z živaljo, ne vemo, policija pravi, da je z dogodkom seznanjena in da je že opravila prve razgovore.

Mačka

Posnetek mladeniča, ki mačko z vso silo zaluča čez ograjo v globino, naj bi bil posnet pred kratkim, zgodilo naj bi se nekje na Gorenjskem, točnih informacij o lokaciji še nimamo. S policije so nam sprva sporočili le, da "so z današnjo objavo in videom seznanjeni in ju že preverjajo".

Pozneje pa so nas obvestili, da so v zvezi s grozljivim posnetkom prejeli tudi več prijav. "Opravljeni so bili že prvi razgovori in pridobljene določene informacije, na podlagi katerih bodo izvedeni še nadaljnji ukrepi v smeri ugotavljanja suma nezakonitosti, bodisi kaznivega dejanja po Kazenskem zakoniku ali prekrška po Zakonu o zaščiti živali," so pojasnili na PU Kranj. 

Kot so še poudarili, "policija tovrstne sume obravnava z vso resnostjo in tudi v tem primeru bodo izvedeni in se že izvajajo vsi ukrepi, da se čim prej ugotovi okoliščine ter vloga in odgovornost oseb v dogodku".

Kaj se je zgodilo z živaljo, še ne vemo.

Kruto ravnanje z mačko

V Sloveniji je za mučenje živali zagrožena denarna kazen oziroma zaporna kazen med enim in tremi leti. Najbolj znan primer mučenja mačk, ki so ga izvajali dijaki kranjske gimnazije pred 20 leti, ko so na grozovit način mučili in pobili 40 mačk, se je končal brez zaporne kazni. Do prve zaporne kazni zaradi mučenja živali je prišlo pred sedmimi leti. Lastnik je psa takrat tako zanemarjal in izstradal, da ga je na stotine klopov dobesedno izpilo do smrti, kar je za sodnika bilo dovolj, da je izdal precedenčno sodbo. Lastnika je doletela enomesečna zaporna kazen.

Nazadnje se je o mučenju živali govorilo aprila, ko je lastnik štirimesečnega psa več tednov pustil brez hrane in vode, ter ga tako izstradal do smrti. Še prej pa o primeru, ko je Društvo za zaščito konjev objavilo pretresljive fotografije konjev in bikov, iz katerih je razvidno trpinčenje živali. Konja žal niso mogli rešiti in so ga zaradi hudih posledic zanemarjanja morali uspavati. V hlevu pa je društvo pričakala še večja groza, saj so tam našli bike, ki so stali v svojih iztrebkih, urin pa jim je segal do trebuha.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja