Črna kronika

Global: Praštalo zanika, da je poznal obtoženega

Ljubljana, 27. 11. 2008 14.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Odvetnik obtoženega Suljanovića je na sojenju predložil fotografijo, na kateri je poleg obtoženega tudi Daniel Praštalo. Slednji še vedno zanika, da bi Suljanovića osebno poznal.

Obtoženi Sead Suljanović
Obtoženi Sead Suljanović FOTO: POP TV


Na današnji glavni obravnavi v primeru Global so zaslišali Danijela Praštala, ki je zanikal, da bi obtoženega Seada Suljanovića osebno poznal ter da bi brez pogodbe delal za VIP varovanje. Zaslišani operativni direktor družbe Rasim Kazić pa je izjavil, da je obtoženi za družbo delal pet let.

Naslednja obravnava bo 4. decembra, ko bodo zaslišali anonimne priče.

Praštalo je zanikal, da je Suljanović, kot sam trdi, pet let delal za VIP varovanje, od tega tri leta v Globalu, ter da bi mu plačeval na roko. Ob tem je dodal, da sam ni bil pristojen za zaposlovanje ljudi, ampak je v podjetju opravljal komercialna dela. Zanikal je tudi, da bi se o pretepu pogovarjal s Suljanovićem in organiziral njegov pobeg v Bosno in Hercegovino.

Na fotografijah Suljanović in Praštalo

Za tem je zagovornik obtoženega Suljanovića Matjaž Kušer sodnemu senatu predložil vizitko z logom družbe VIP, na kateri je bilo napisano ime in priimek Suljanovića. Praštalo je ob tem povedal, da so take vizitke imeli le direktor, tajnica in on sam. Obtoženi pa je poudaril, da je vizitko imel, ker je nekaj časa pomagal v pisarni družbe pri vpisovanju obrazcev za ure.

Zagovornik Kušer je nato predložil še pet fotografij, na katerih je Praštalo prepoznal Suljanovića v družbi drugih varnostnikov VIP varovanja. Na eni fotografiji pa je Suljanović s Praštalom celo igral človek ne jezi se. Praštalo je ob tem pojasnil, da je bil takrat na obisku pri tehničnem direktorju družbe VIP Amirju Muminoviču ter da je bil Suljanovič že tam, ker je bil Muminovičev gost. O ostalih fotografijah pa se Praštalo ni ničesar spomnil.

Ob vprašanju kako to, da Suljanović v svoji izpovedi omenja VIP varovanje, Praštala ter nekatere zaposlene v družbi, če ni imel nobene zveze z njimi, pa je Praštalo pojasnil, da se je lahko z nekaterimi zaposlenimi spoznal v lokalih ali da je njihove podatke dobil na spletni strani družbe.

Gorazd Čamernik je umrl v bolnišnici.
Gorazd Čamernik je umrl v bolnišnici. FOTO: POP TV

Suljanoviću plačevali na roko

Pred sodni senat je danes stopil tudi operativni direktor VIP varovanja Rasim Kazić. V svoji izpovedi je potrdil, da je Suljanović delal pet let za VIP varovanje ter da mu je Praštalo plačeval na roko. Ob tem je dodal, da so tako zaposleni v Globalu kot v družbi VIP vedeli, da Suljanović dela kot varnostnik. "Sprva je bil enak kot drugi varnostniki, z leti pa je postal njihov neformalni vodja,“ je dejal Kazić.

Kot je še poudaril Kazić, se je deset minut po pretepu med obtoženima Davidom Bukovacem in Seadom Suljanovićem s pokojnim Gorazdom Čamernikom o dogajanju pogovarjal s Suljanovićem, naslednji večer pa sta se skupaj z Bukovacem srečala pred Kazićevim blokom. Tam je Suljanović pojasnil pretep pred Globalom, Bukovac pa je njegove besede takrat potrdil.

Zaslišan je bil tudi kriminalist Erik Komac, ki je sodnemu senatu pojasnil lociranje dogodka in zaseg jakne obtoženega Bukovca.

Spomnimo, 20-letni Gorazd Čamernik in njegovi prijatelji so se 7. oktobra lani odpravljali v diskoteko nad mestom. Ker naj bi se o vstopu pregovarjali in nato sporekli z varnostnikom, je sledil brutalni pretep, zaradi katerega je Gorazd v bolnišnici tri dni kasneje umrl. Usoden udarec po zatilju naj bi mu zadal Suljanović.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja