Črna kronika

Pijan zapeljal s ceste, se večkrat prevrnil in obtičal na drevesu

Novo mesto/Črnomelj/Mokronog/Obrežje, 27. 06. 2022 15.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novomeške policiste so zaposlovali predvsem opiti vozniki, ki so nevarno vijugali po cesti in s tem ogrožali ostale udeležence v prometu. Vozniški izpit so odvzeli 40-letniku, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,41 miligrama alkohola, in 74-letniku z 0,96 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi opitosti so kaznovali še 39-letnika z 0,62 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka in 44-letnika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,83 miligramov alkohola. Zaradi opitosti se je poškodovala tudi 59-letna kolesarka, ki je izgubila nadzor nad kolesom.

O vozniku, ki je v Ručetni vasi zapeljal s ceste, se večkrat prevrnil, na koncu pa z avtomobilom obstal na drevesu, so bili črnomaljski policisti obveščeni v nedeljo nekaj pred 13. uro. Ob prihodu so ugotovili, da sta bila krivca za nesrečo prevelika hitrost in prevelika količina popitega alkohola, saj je imel 40-letnik v litru izdihanega zraka kar 1,41 miligrama alkohola. Lažje poškodovanega voznika in 33-letnega potnika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Voznik med testom alkoholiziranosti (slika je simbolična)
Voznik med testom alkoholiziranosti (slika je simbolična) FOTO: iStock

Isti dan so bili novomeški policisti obveščeni o vozniku, ki je na območju Novega mesta vijugal po vozišču, pri tem večkrat trčil v ograjo in prevozil rdečo luč na semaforju. Ko so ga izsledili in skušali ustaviti, ni upošteval znakov policistov. Ustavil je šele pozneje in skušal peš pobegniti. Policisti so ga prijeli in zoper njega uporabili prisilna sredstva. Ugotovili so, da gre za 44-letnika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,83 miligramov alkohola. Odpeljali so ga na pridržanje.

Vozniki, ki so nevarno vijugali po cesti in s tem ogrožali ostale udeležence v prometu, so policiste zaposlovali tudi v soboto.

Okoli 20. ure so takšnega voznika opazili na cesti med Srebrničami in Novim mestom. Kmalu so ga izsledili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Ta je 74-letniku pokazal 0,96 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Vožnja pod vplivom alkohola (slika je simbolična)
Vožnja pod vplivom alkohola (slika je simbolična) FOTO: Thinkstock

Prostore za pridržanje si je prislužil tudi 39-letnik, ki je isti dan z avtomobilom vijugal in ogrožal ostale na avtocesti v smeri proti Obrežju. Ko so ga policisti izsledili in izločili iz prometa, so ugotovili, da ima v litru izdihanega zraka 0,62 miligramov alkohola.

Alkohol je bil razlog še za padec in hujšo poškodbo kolesarke v nedeljo zvečer v Mokronogu. Po ugotovitvah policije je 59-letnica vozila preblizu desnemu robu ceste, pri tem izgubila oblast nad kolesom, zapeljala s ceste in trčila v odbojno ograjo. Huje poškodovano so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Test je pokazal, da ima v litru izdihanega zraka 0,71 miligramov alkohola, so še sporočili s policije.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3