Črna kronika

Strelec uradno obtožen sedmih umorov

Oakland, 04. 04. 2012 17.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
N.D./U.Z.
Komentarji
4

43-letni Južni Korejec One Goh po streljanju na oaklandski univerzi korektno sodeluje s policisti, a pretiranega obžalovanja svojih dejanj ne kaže. Policija ne dvomi, da je Goh odgovoren za smrt sedmih ljudi, zato ga je že obtožila sedmih umorov.

One Goh
One Goh FOTO: Reuters

Oaklandska policija je objavila fotografijo edinega osumljenca za streljanje na tamkajšnji krščanski fakulteti. Načelnik policije Howard Jordan je sicer dejal, da 43-letni One Goh vse od aretacije sodeluje s policisti, vendar pa da ne kaže obžalovanja za svoja dejanja. Danes so ga tudi uradno obtožili umorov. V njegovem strelskem pohodu je sicer umrlo sedem ljudi, šest žensk in moški.

Za svojo tarčo si je Goh po besedah policije sicer izbral uslužbenko na fakulteti. Ko je izvedel, da je ni v poslopju, je začel žrtve streljati sistematično in naključno. Goha so sicer aretirali v nakupovalnem središču blizu fakultete. Jordan je Goha opisal kot zelo kaotičnega, preračunljivega in odločnega napadalca, ki je na fakulteto prišel z zelo specifičnim namenom – da ubija.

Po poročanju ameriških medijev je imel Goh v zadnjem obdobju kar nekaj težav. V letu 2011 sta umrla njegov brat in mati, na fakulteti pa se je le stežka osredotočal na učno delo. Hkrati se je zapletel tudi v spor s svojim najemodajalcem, ki je trdil, da mu Goh dolguje denar za najemnino. Pred dvema mesecema pa so ga zaradi vedenjskih težav in težav z obvladovanjem jeze s fakultete izključili.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dobrovoljac
05. 04. 2012 03.55
+7
Kva brišeš komentarej,prektelo govedo adminsko. Nč spornega ni blo v mojem. Naj se svinja cvre na elektro stolu.
JurijGrmMlajsi
05. 04. 2012 19.44
Jimi1
04. 04. 2012 19.28
+8
Dvomim, da ima Kalifornija smrtno kazen.... Dobil bo kakšnih 500 let zapora brez možnosti pomilostitve. V bistvu bo lepše živel, kot brezdomci na cesti......
firewall
04. 04. 2012 20.36
+2
Samo v info. Imajo smrtno kazen, samo jo ne izvajajo. Moratorij je na izvrševanje smrtnih kazni. Samo tale jo bo fasal in če kdaj umaknejo moratorij bo dobil injekcijo. Sem pa zelo vesel, da se zaenkrat take stvari še ne dogajajo pri nas.