Črna kronika

Oborožena in zamaskirana neznanca oropala pošto v Braniku

Nova Gorica, 13. 12. 2018 15.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V naselju Branik sta dva oborožena, zamaskirana neznanca oropala poštno poslovalnico, nato pa pobegnila. Policisti ju še niso izsledili, zato pozivajo vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, da jih obvestijo. V času ropa je bila v pošti tudi ena stranka, k sreči ni bil nihče poškodovan.

Policisti OKC PU Nova Gorica so bili ob 9.08 uri obveščeni, da se je v naselju Branik zgodil oborožen rop poštne poslovalnice. Takoj po obvestilu so policisti in kriminalisti z območja novogoriške policijske uprave začeli izvajati aktivnosti, da bi izsledili roparje.

Ugotovili so, da sta pošto oropala dva neznana zamaskirana storilca, eden od njiju je bil oborožen s kratkocevnim orožjem. Od zaposlenih sta zahtevala določeno vsoto gotovine, ki sta jo tudi dobila, svojo zahtevo pa sta podkrepila tudi z orožjem. V času ropa je bila v prostorih pošte še ena stranka (starejša oseba), a pri dogodku ni bil nihče poškodovan.

Po kaznivem dejanju sta storilca zbežala neznano kam. Policija jih v tem trenutku še ni izsledila in nadaljuje s preiskavo vseh okoliščin ropa. V zvezi z ropom so obvestili tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici).

Novogoriški kriminalisti v zvezi z oboroženim ropom pozivajo vse morebitne očividce oz. vse, ki bi glede ropa pošte policiji lahko nudili koristne informacije, da pokličejo policiste najbližje policijske postaje oz. znano interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hladnajesen
14. 12. 2018 21.26
+6
Rop se je zgodil na pošti v Braniku že enkrat letos (menda junija). Pošta bi morala poskrbeti za varnost. Si predstavljate ubogo poštno uslužbenko, kakšen strah in stres je doživela? Mislim, da ti tak dogodek ukrade kar nekaj let življenja! Upam, da zlikovce najdejo in kaznujejo!