Črna kronika

Obramba Verhovnikove še pred sojenjem zahteva izločitev dela dokazov

Maribor, 26. 05. 2022 13.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na mariborskem sodišču se je namesto začetka sojenja nadaljeval predobravnavni narok zoper Patricijo Verhovnik, ki jo obtožnica bremeni pomoči pri poskusu umora januarja letos v Poljčanah. Potem ko 21-letnica prejšnji teden ni priznala krivde, obramba še pred sojenjem poskuša z zahtevo za izločitev dela dokazov, povezanih z zaseženimi telefoni.

Zagovornik Patricije Verhovnik Urban Seničar je zahteval izločitev privolitve obtožene, ki jo je ta dala policistom za odvzem enega od dveh njenih mobilnih telefonov. Prvega so ji zasegli ob njenem pridržanju 18. januarja, drugega pa ob zaslišanju na mariborski policijski upravi. Čeprav je tožilka Tadeja Majcen temu nasprotovala, saj da je Verhovnikova podpisala pisno privolitev, je Seničar vztrajal, da je dokument podpisala kar nekaj časa za tem, ko so ji telefon že odvzeli in se je ta nahajal v rokah policistov.

Patricija Verhovnik
Patricija Verhovnik FOTO: POP TV

Danes so zato na zaslišanje pripeljali dva kriminalista, da bi se pozanimali o okoliščinah glede zaplembe telefona. Medtem ko je Darko Nerat povedal, da je na odločbi o pridržanju kot odgovorna oseba zgolj podpisan in da pri pridržanju ni sodeloval ter da obdolžene ni nikoli videl, je Marko Vehovar večkrat zatrdil, da mu je Verhovnikova telefon prostovoljno izročila sama ob zaslišanju na policiji, kamor sta jo privedla policista iz Šmarja pri Jelšah. Kot je povedal, so ji povedali, da lahko telefon izroči prostovoljno, v nasprotnem primeru pa bodo to storili z odločbo sodišča za hišno preiskavo. Obdolžena se je odločila, da jim ga bo izročila sama. Na vprašanja njenega zagovornika je odgovoril, da se ne spomni, da bi ga v tem času imel pred njim v rokah še kdo drug. Ob tem je še pojasnil, da v primeru zasega telefon izključijo, zapečatijo, zapečatenega slikajo in ga pošljejo v nadaljnjo preiskavo.

Koliko so dokazi v telefonu sploh obremenjujoči za Verhovnikovo, za zdaj še ni jasno, saj tožilka še ni prebrala obtožnice, kar se bo zgodilo šele na začetku glavne obravnave. Predobravnavni narok bodo z zaslišanjem štirih policistov iz Šmarja pri Jelšah, ki so bili prisotni pri njenem pridržanju, nadaljevali 3. junija, obdolžena pa se noseča medtem še vedno nahaja v hišnem priporu.

Njen partner Aljaž Verhovnik je bil v začetku maja že po priznanju poskusa umora na predobravnavnem naroku obsojen na sedem let zapora in ga bodo na sojenju zaslišali tudi kot pričo.

Do dogodka, ki se na srečo ni končal z najhujšimi posledicami, je prišlo 16. januarja letos v poznih večernih urah, ko se je 24-letni Verhovnik pripeljal v Poljčane in enako starega oškodovanca pričakal v bližini njegovega doma, da bi ga umoril in se ga tako skupaj s soprogo za vselej znebil. Slednji je namreč bil pred tem tudi sam partner tri leta mlajše Patricije in je na sodišču sprožil postopek ugotavljanja očetovstva.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Korintos11
27. 05. 2022 16.52
+1
Zakaj se v normalnih državah dokazi ne zavržejo?
Caseino123
27. 04. 2023 14.19
Izločijo se. Ker so z nezakonitim pridobivanjem dokazov sami kršili zakon, ti pa naj bi bil kaznovan ravno zaradi kršenja zakona? Men ni jasno zakaj slovenci nikakor ne morejo doketi, da ko si v preiskavi te ustava ščiti da so dokazi pridobljeni zakonito, po uakonih. Ne moreš bit obsojen, sodba pa oprta na nezakonito, narobe izpeljano preiskavo. In verjemi da se v tujini izloča veliko več dokazov, tu pa so sodniki, tožilci sošolci itd,...
ElectroVoice
27. 05. 2022 12.28
+3
Izločitev dokazov...? Standardna taktika načih pokvarjenih mafijskih odvetnikov. Evangelij po Sv. Matozu...
Antena
27. 05. 2022 12.28
+3
Ni bolj nesposobnih sodnikov na svetu, kot v Sloveniji
Antena
27. 05. 2022 12.26
+4
Nobenih izlocitev dokazov. Dokazi so dokazi
123soba
27. 05. 2022 08.23
+6
Nesposobna sodniška banda. Zakon napisan za lopove, kradljivce in barabe...
ElectroVoice
27. 05. 2022 12.28
+2
flojdi
26. 05. 2022 19.14
+2
.ne štekam IZLOČITVE DOKAZOV , pa če me daste v šolo al pa na natezalnico
flojdi
26. 05. 2022 19.18
+1
..recimo.. da mene na vogalu neke tuje bajte prime" nekaj in se podelam". me slikajo , vidijo kupček , … ampak en , ki bo plačan primerno , bo odstranil kupček in Trdil , da ga ni bilo
flojdi
26. 05. 2022 19.18
niktalop
26. 05. 2022 15.37
+8
Ko odvetniki ugotovijo da je njihova stranka kriva, takoj zahtevajo izločitev dokazov. V slovenskem pravosodju pa je tako da odvetnikom vedno ugodijo.
Jack Herer
26. 05. 2022 15.32
+7
Ta ženska mora biti zelo zlobna.