Črna kronika

Od podjetja razen zidov ni ostalo praktično nič, škode za najmanj dva milijona

Ljubno ob Savinji, 04. 01. 2024 09.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.P.
Komentarji
7

Požar, ki je v sredo dopoldne izbruhnil v podjetju v Lokah na območju Ljubnega ob Savinji, je po prvi oceni lastnice Ane Tostovršnik terjal za vsaj dva milijona evrov škode. Kot je povedala, od podjetja razen zidov ni ostalo praktično nič. Policija za zdaj še preiskuje vzrok požara, po prvih ugotovitvah pa je tuja krivda za nastanek požara izključena.

Policisti PU Celj so bili v sredo okoli 9.30 ure dopoldne obveščeni o večjem požaru v Lokah, na območju Ljubnega ob Savinji. Do požara je prišlo v podjetju, kjer proizvajajo lesene izdelke, zaradi močnega vetra pa se je požar hitro širil.

Požar gasilec (slika je simbolična)
Požar gasilec (slika je simbolična) FOTO: Shutterstock

Ogenj je uničil celotno ostrešje, kjer so bili nameščeni tudi sončni paneli. Ostrešje, ki se je porušilo, pa je hudo poškodovalo tudi proizvodne prostore. "Ostala sta nam še ena manjša hala in šotor, proizvodna hala z glavno žago pa je v celoti zgorela," je dejala samostojna podjetnica Ana Tostovršnik, ki je z desetimi zaposlenimi za različne naročnike proizvajala leseno embalažo, gotove izdelke in gradbeni material ter opravljala razrez lesa.

Policija ocenjuje, da je materialna škoda zelo visoka. Podjetnica pa jo sicer ocenjuje na več kot dva milijona evrov. Tostovršnikova za zdaj še ne ve, kakšna bo nadaljnja usoda podjetja, saj je imela premoženje zavarovano minimalno, za nameček pa so jih avgusta precej prizadele tudi poplave, tako da so šele nedavno znova vzpostavili celotno proizvodnjo. Trenutno z zaposlenimi odpravljajo posledice požara, intervencija gasilcev je trajala do 21. ure zvečer. 

Natančen vzrok požara še ni znan, po prvih ugotovitvah pa je tuja krivda za nastanek požara izključena. Kot je zatrdila Tostovršnikova, zanj niso bile krive sončne celice na strehi objekta, pač pa najverjetneje elektromotor in ventilacija.

Pri gašenju požara je sodelovalo 112 gasilcev desetih gasilskih društev s 24 vozili.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zibertmi
05. 01. 2024 11.08
+1
ja vse več bo teh požarov.ko gledaš dokumentarne serije raznih stvari ,se ti poraja misel s kakimi materiali delajo na primer na aljaski lesene hiše z osb plošč,ki se pod istim imenom prodajajo pri nas,pa vse segnije v parih mesecih.isto je verjetno s temi el.celicami.zavarovalnic pa škoda omenjat.važno da se dobro zavaruješ in dobro plačuješ,ko pa se zalomi si pa brez poplačila.vedno je nekje en droben tisk
Kaveljc
04. 01. 2024 18.46
+4
Veseli zeleni prehod. Greš na toplotno črpalko, pa ti podražijo elektriko. Potem ti pametnjakoviči svetujejo v Ljubljanski kotlini sončne celice, vemo pa , da je zimski polovici megla, takrat ko najbolj potrebujemo ogrevanje.Forsirajo e avtomobile , pa se še sedaj ne ve, kaj bo z baterijami in ceno elektrike. In odvisnost od Kitsjcev je vedno večja.
tornadotex
04. 01. 2024 12.39
+2
Največkrat gorijo procentualno ravno Lesne tovarne...Les,prah ,pregrevanje in statika....
WolfeWoof
04. 01. 2024 11.47
+1
Ko bi usaj vsa AI podjetja zgorela čz noč.
spoštovanje
04. 01. 2024 10.35
-8
pa od kje vam ideja, da so krive sončne celice....če bi bile, bi gorelo pol Slovenije
Na pol ovca
04. 01. 2024 11.41
+5
Od kot ideja? hmm sam v 90% primerih so bile krive
proofreader
04. 01. 2024 10.28
+7
Sončne celice.