Črna kronika

Ogenj zajel znano londonsko četrt

London, 09. 02. 2008 21.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ognjeni zublji so zajeli znano londonsko četrt Camden Market. O žrtvah ne poročajo.

Požar je zajel Camden Market, ki velja za znano londonsko atrakcijo.
Požar je zajel Camden Market, ki velja za znano londonsko atrakcijo. FOTO: Reuters

Na prizorišče silovitega požara, ki je zajel slavno londonsko četrt Camden Market, je prihitelo 20 vozil in 100 gasilcev. Požar je izbruhnil okoli sedme ure zvečer po lokalnem času na severni strani tržnice, kjer se nahajajo številne trgovine in lokali. Po poročanju očividcev se je ogenj razširil tudi na sosednje trgovine in hiše na Chalk Farm Roadu. Ognjeni zublji pa so zajeli tudi znani pub Hawley Arms, v katerega rada zahaja znana pevka Amy Winehouse.

O žrtvah zaenkrat ne poročajo. Ni pa jasno, ali so ljudje ujeti znotraj tržnice, ki jo je zajel požar. Po poročanju policije je sprva začelo goreti v sosednji hiši.

Policija je zaprla vse ceste v bližini, iz sosednjih stanovanjskih hiš pa so evakuirali stanovalce. Množico, ki je opazovala požar, je policija zaradi nevarnosti eksplozije razgnala.

Ognjeni zublji so uničili četrt, o žrtvah ne poročajo.
Ognjeni zublji so uničili četrt, o žrtvah ne poročajo. FOTO: Reuters

Četrt Camden Town je slavna londonska atrakcija, ki jo vsak konec tedna obišče okoli 300.000 ljudi.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krainburger
10. 02. 2008 09.56
šmrc, šmrc. uboga amy!
Chavah
10. 02. 2008 00.12
O moj bog!!!!!!! To je bil moj najljubsi plac na svetu :((((( fak kaj se to dogaja po svetu nooooooooo :((((((((((((((((