Črna kronika

Opita 25-letnica na pokrovu prevažala osebi, ena je umrla. 22-letnika nato nad reševalce

Maribor, 13. 04. 2020 09.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Mariboru se je ponoči zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 24-letni moški. Policisti ob tem pravijo, da je težko razumeti, da je moralo zaradi tako nespametnega početja ugasniti mlado življenje.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Tragedija v Mariboru
    03:58
    Iz 24UR ZVEČER: Tragedija v Mariboru
  • Iz 24UR: Tragedija na Štajerskem
    02:59
    Iz 24UR: Tragedija na Štajerskem

 

Alkohol za volanom
Alkohol za volanom FOTO: Dreamstime

Nesreča se je zgodila kmalu po polnoči, ko je 25-letna Mariborčanka vozila osebni avtomobil po Adamičevi ulici v Mariboru, iz smeri reke Drave v smeri Obrežne ulice. 

"Med vožnjo je na pokrovu motorja nepravilno prevažala 24-letnega Mariborčana in 22-letno Mariborčanko, ki sta se z rokami držala za streho vozila, obrnjena k voznici. Ko je voznica pripeljala v iztek blagega desnega ovinka, je zapeljala v levo, preko nasprotnega smernega  vozišča, zatem pa levo z vozišča in trčila v vrtno ograjo. Po trčenju  sta oba potnika padla s pokrova motorja na vozišče, kjer sta hudo telesno poškodovana obležala. Oba so prepeljali v UKC Maribor, kjer pa je moški kasneje umrl," nesrečo opisujejo v poročilu PU Maribor. 

Kot dodajajo, je povzročiteljica prometne nesreče voznica začetnica. Kljub temu da med vožnjo v organizmu ne bi smela imeti alkohola, je elektronski indikator pokazal 0,51 mg/l alkohola. Policisti so ji odredili strokovni pregled. V prometni nesreči se ni telesno poškodovala, jo bodo pa kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

"Težko je razumeti, da je moralo zaradi tako nespametnega početja ugasniti mlado življenje. Še težje pa je razumeti to, kar se je dogajalo med nudenjem pomoči poškodovanima na kraju nesreče. Med nudenjem pomoči sta na kraj  prometne nesreče namreč prišla dva 22-letnika, ki sta pričela ovirati delo reševalcev in gasilcev s tem, da sta jih med nudenjem pomoči odrivala stran od poškodovanih. Ko so na kraj prišli policisti, je eden od njiju z brcami napadel  še enega od policistov in ga ob tem lažje poškodoval. Policist ga je obvladal, vklenil in pridržal. Drugi kršitelj se je ob tem za nekaj trenutkov pomiril, nato pa s kršitvijo spet nadaljeval, zato so policisti do streznitve pridržali še njega," pojasnjujejo na PU Maribor.

Policisti so ugotovili, da so se vse opisane osebe pred prometno nesrečo nedovoljeno družile v bližini. Ker so s tem kršili odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah, bodo zoper njih zdravstvenemu inšpektoratu podali predlog za uvedbo postopka o prekršku.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja