Opozorilo policistov: Niti vreme niti stanje v državi nista primerna za odhod v gore

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
M.R.
KOMENTARJI
6
Kranjskogorski policisti in gorski reševalci iz Mojstrane so obravnavali prijavo pogrešane osebe. Reševanje se je k sreči dobro izteklo, so pa policisti ob tem še enkrat opozorili, da v trenutnem vremenu in stanju države zaradi epidemije nikar ne hodite v gore.

Čeprav so zasnežene gore mikavne, jih trenutno raje opazujte iz doline.
Čeprav so zasnežene gore mikavne, jih trenutno raje opazujte iz doline.FOTO: Manca Ogrin

Kranjskogorski policisti in gorski reševalci iz Mojstrane so včeraj popoldne obravnavali prijavo pogrešane osebe. "Moški je iz Mojstrane odšel proti Dovški Babi, svojcem pa se ni oglašal na telefon. V začetku razvoja akcije so moškega gorski reševalci razmeroma hitro uspeli priklicati in ugotoviti njegovo stanje. Z njim je bilo vse v redu. Svojcem se ni oglasil zaradi slabega signala," nam je sporočil Bojan Kos s Policijske uprave Kranj.

Policisti ob tem ponovno pozivajo, da niti vreme niti situacija v državi nista primerna za  odhod v gore: "Opozarjamo na težave, ki pri morebitnem reševanju lahko nastanejo zaradi trenutnega epidemiološkega stanja. Nikomur se ne odreka pomoči, vendar sta in bosta prva varnost reševalcev in policije, šele potem je reševanje, ki se bo v slabšem vremenu zagotovo tudi zelo zavleklo," je izpostavil Kos.