Črna kronika

Osumljeni za rop na Senovem v priporu, roparja s Ptuja še iščejo

Ptuj / Senovo, 23. 07. 2021 12.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ma.Ko.
Komentarji
3

Moški, star okoli 20 let, je pristopil do 40-letne ženske na Ptuju in ji s pištolo zagrozil, da mu je izročila denar. Policija roparja še išče. So pa policisti prišli na sled 20-letniku, ki je osumljen podobnega ropa na Senovem in je svoje grožnje prav tako podkrepil s pištolo. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, je neznani moški včeraj zvečer, okoli 23. ure, v Kraigherjevi ulici na Ptuju pristopil do 40-letnice, ji pokazal pištolo, jo napel in zahteval, da mu izroči torbico in denarnico. Ta mu je denar tudi izročila, moški pa je nato stekel v smeri ptujskega šolskega centra, so pojasnili na Policijski upravi (PU) Maribor.

Policija išče moškega, starega okoli 20 let, suhe postave, visokega približno 1,8 metra, ki ima črne, daljše ravne lase, temnejšo polt, oblečen pa je bil v črna oblačila (slika je simbolična).
Policija išče moškega, starega okoli 20 let, suhe postave, visokega približno 1,8 metra, ki ima črne, daljše ravne lase, temnejšo polt, oblečen pa je bil v črna oblačila (slika je simbolična). FOTO: Thinkstock

Takoj po dejanju oškodovanka ni poklicala Policije, ampak je šele po nekaj minutah ustavila policijsko patruljo, ki je pripeljala mimo, ter ji naznanila dogodek. Policisti so takoj pregledali območje, a storilca doslej še niso izsledili, so pojasnili na PU Maribor.

Policija išče moškega, starega okoli 20 let, suhe postave, visokega približno 1,8 metra, ki ima črne, daljše ravne lase, temnejšo polt, oblečen pa je bil v črna oblačila. Vse, ki bi kar koli vedeli o tem dejanju ali neznanem storilcu, policisti prosijo, da to sporočijo na interventno številko Policije 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

Izsledili osumljenega ropa na Senovem

So pa policisti prišli na sled 20-letniku, ki ga sumijo, da je 12. julija zvečer na Titovi cesti na Senovem zamaskiran pristopil do oškodovanca in zahteval, da mu izroči denar. Ker je grožnje podkrepil s pištolo, se je oškodovanec zbal za svoje življenje in mu izročil gotovino, ropar pa je po dejanju peš pobegnil.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto, so na podlagi zbranih obvestil in ugotovitev pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 20-letnega osumljenca z območja Senovega. Med hišno preiskavo so našli in zasegli imitacijo pištole, s katero je izvedel rop. 20-letniku so odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja ropa privedli k preiskovalnemu sodniku. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Kot so zapisali, so k uspešni preiskavi pomembno pripomogle tudi informacije občanov, za katere je Policija zaprosila prek medijev.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dante
23. 07. 2021 15.40
+3
slovenija ima talent in talentirane ljudi
RamzesII
23. 07. 2021 14.38
+0
SŠC Ptuj, ne šolski center.
boris c
23. 07. 2021 12.53
+5
Kakšnih znakov odvisnosti verjetno ne kažejo ne eni ne drugi.