Črna kronika

Paznik storil samomor

New Jersey, 03. 01. 2008 14.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Paznik, ki sta se mu zapornika zahvalila za pomoč pri begu iz ječe v New Jerseyju, se je ustrelil v glavo.

Otis Blunt in Jose Espinosa sta še vedno na begu.
Otis Blunt in Jose Espinosa sta še vedno na begu. FOTO:

Uslužbenec zapora, ki sta mu zapornika pred begom pustila sarkastično oprostilno pismo, se je v svoji hiši v New Jerseyju ustrelil v glavo. Rudolphu Zuricku sta se Otis Blunt in Jose Espinosa zahvalila zaradi uspešno izvedenega filmskega bega iz ječe. Jetnika sta v svoji celici skopala luknjo, ki sta jo med kopanjem zakrila s plakatom ženske v bikiniju. Posledica – vsi jetniki so morali s sten pobrati posterje. Po begu iz celice sta skočila na streho, s katere sta brez večjih težav preplezala 7,6 metra visoko ograjo, na vrhu katere je bila bodeča žica.

Pred spektakularnim begom sta Blunt in Espinosa spisala pismo, v katerem sta se Zuricku zahvalila, ker jima je dostavil orodje, s katerim sta izkopala luknjo v zidu. ''Pravi prijatelj si. Vesele praznike!'' sta zapisala na sporočilo, ki ga je krasila tudi dlan z dvignjenim sredincem. Oba zapornika – Blunt je sedel zaradi nasilništva in nezakonitega posedovanja orožja, Espinosa pa je bil sostorilec pri umoru - sta še vedno na begu.

Paznik je vseskozi sodeloval s policisti, ki zoper njega niso podali nobene ovadbe. Izgleda pa, da je bil psihični pritisk prehud, zato se je odločil, da bo storil zadnje dejanje. Njegovo truplo so našli na njegovem domu na dan, ko bi moral biti podrobno zaslišan o dogodku.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bysaRD
04. 01. 2008 11.11
Prava lepotca
wwpixel@yahoo.com
03. 01. 2008 19.17
Najbrž zato ker ni bilo po resničnih dogodkih >:)
mapa
03. 01. 2008 18.03
sem mislil, da so jim pobrali vse posterje ze po filmu kaznilnica odresitve.