Črna kronika

Voznik, ki je zbil peško, vozil preblizu robu cestišča

Ajdovščina, 08. 03. 2021 10.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po tragični prometni nesreči na cesti od Lokavca do Predmeje so policisti sporočili podrobnosti. 51-letna peška je umrla, ker je voznik osebnega vozila vozil preblizu desnemu robu vozišča, pri tem pa je z desnim vzvratnim ogledalom oplazil peško, ki je zato izgubila ravnotežje in padla v globino.

V nedeljo, ob 14.50, se je na regionalni cesti od Lokavca do Predmeje (občina Ajdovščina) zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. Kot so sporočili s PU Nova Gorica, je bil vzrok  za tragično nesrečo vožnja preblizu desnemu robu vozišča voznika osebnega avtomobila.

Gre za drugo prometno nesrečo s smrtnim izidom na severnem Primorskem letos, obe žrtvi sta bili v njej udeleženi kot pešca.

Policisti so na kraju nesreče ugotovili, da se je 45-letni voznik avtomobila med vožnjo na omenjeni cestni relaciji, kjer vozišče poteka v klanec navzgor, v ožino in levi nepregledni ovinek, srečeval z drugim osebnim vozilom bele barve, neznanih registrskih številk in neznane znamke, ki je vozil v nasprotni smeri. 

Na smernem vozišču brez označenih prometnih pasov 45-letni voznik ni vozil na takšni oddaljenosti od desnega roba, da bi potekal promet varno in neovirano. V tistem trenutku je po njegovi desni strani ob robu vozišča iz smeri Predmeje v koloni hodila skupina petih pešcev, kot zadnja v vrsti je hodila 51-letna peška. 45-letni voznik osebnega vozila je z desnim vzvratnim ogledalom zadel peško. Po trčenju oz. oplazenju je 51-letnica posledično izgubila ravnotežje in padla čez kamniti zid višine 0,60 metra v globino 30 metrov pod nivojem vozišča ter na kraju nesreče umrla zaradi prehudih telesnih poškodb.

Omenjeno cesto so pred kratkim sanirali.
Omenjeno cesto so pred kratkim sanirali. FOTO: Aljoša Kravanja

O nesreči s smrtnim izidom je policija obvestila pristojne pravosodne organe. Preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Novi Gorici je odredila sodno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti pokojnice.

Vozniku avtomobila je bil v postopku odrejen strokovni pregled, ki ga je opravil v zdravstveni ustanovi v Ajdovščini. Poleg policistov Postaje prometne policije Nova Gorica in Policijske postaje Ajdovščina in reševalcev NMP ZD Ajdovščina so na kraju posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in gorski reševalci GRS Tolmin, skupina Ajdovščina.

"Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev tragične nesreče in rezultatov odrejenega strokovnega pregleda 45-letnega povzročitelja prometne nezgode kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici," so sporočili s PU Nova Gorica.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3