Črna kronika

Pijan in brez izpita se je z avtomobilom prevrnil na streho

Maribor / Kranj, 04. 10. 2021 10.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V nedeljo je prišlo do več prometnih nesreč. Med drugim je moški brez vozniškega izpita, ki je imel v krvi 1,30 mg/l alkohola, povzročil nesrečo, v kateri se je z avtomobilom prevrnil na streho, v avtomobilu je imel tudi sopotnico. V Mariboru se je medtem huje poškodoval motorist, ki je prehiteval čez neprekinjeno črto.

V nedeljo zvečer so tržiški policisti obravnavali voznika, ki je imel v krvi 1,30 mg/l alkohola. Okoliščine kažejo, da je nesrečo, v kateri se je z avtomobilom prevrnil na streho, povzročil zaradi kombinacije alkohola in prehitre vožnje. V avtomobilu je bila tudi sopotnica, ki so jo s tehničnim posegom rešili gasilci. Za voznika so odredili še strokovni pregled, postopek proti njemu še poteka. Poleg tega voznik nima vozniškega dovoljenja. 

"Gre za absurdno vrednost alkohola in na drugi strani nerazumno dejanje potnika, da se sploh želi peljati s takim voznikom," so sporočili s PU Kranj in dodali, da sta ogrožena oba, običajno potnik celo bolj kot sam voznik. Izkušnje namreč kažejo, da so pri nesrečah posledice za voznika pod vplivom alkohola velikokrat blažje, za potnika pa težje. "Ne pristanite na tako vožnjo, pijani pa si tudi zagotovite drug prevoz," opozarjajo policisti.

Varnostni trikotnik
Varnostni trikotnik FOTO: Shutterstock

V nedeljo so sicer gorenjski policisti obravnavali še eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, saj je voznik osebnega avtomobila na območju Tržiča izsilil prednost kolesarju. Skupno je bilo ta vikend osem prometnih nesreč s telesnimi poškodbami. Ranljivejši udeleženci so bili tako udeleženi v šestih nesrečah. V treh nesrečah gre za udeležence na skirojih, v treh pa za udeležence na kolesih.

Huje poškodovan 60-letni motorist

V nedeljo okoli 13. ure je 79-letna ženska z osebnim avtomobilom vozila po regionalni cesti iz smeri Zgornje Polskave proti Mariboru. V trenutku, ko je izven naselja Bukovec zavila levo proti parkirišču tamkajšnjega gostišča, jo je prek neprekinjene črte skušal prehiteti 60-letni voznik motornega kolesa. 

Motorist je trčil v sprednji del osebnega avtomobila, pri tem pa ga je odbilo v levo, da je zapeljal na drugo stran vozišča in čez križišče k bencinskemu servisu, tam je zapeljal še čez zelenico z dvignjenimi robniki, nato pa trčil v parkiran avtomobil. Pri tem je padel in se hudo poškodoval, v UKC Maribor so ga prepeljali z reševalnim vozilom. 

Policisti so mu zaradi vožnje preko neprekinjene ločilne črte izdali plačilni nalog, voznico osebnega avtomobila pa bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.