Črna kronika

Pijan povzročil nesrečo na avtocesti

Ljubljana, 28. 11. 2018 11.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kranjski policisti so obravnavali nesrečo na avtocesti pri Naklem, test alkoholiziranosti je pokazal, da je imel povzročitelj v krvi več kot dva promila alkohola. Isti dan so obravnavali še dve nesreči – prvo je povzročil voznik, ki je bil pozitiven na test na prepovedane droge, drugo pa pijan in zadrogiran voznik, pri katerem so zasegli še nekaj prepovedane droge.

Povzročitelj nesreče je imel v krvi več kot dva promila alkohola.
Povzročitelj nesreče je imel v krvi več kot dva promila alkohola. FOTO: PU Kranj
Kranjski policisti so včeraj pozno popoldan obravnavali prometno nesrečo, ki bi se – kot je zapisal njihov predstavnik Bojan Kos – lahko končala veliko bolj tragično, kot se je. Pijan voznik (test alkoholiziranosti mu je pokazal kar 0,99 mg/l oziroma več kot dva promila alkohola) je na avtocesti pri Naklem trčil v drugo vozilo, ki ga je odbilo v varovalno ograjo. "Vozilo udeleženca je bilo močno poškodovano in popolnoma nevozno. Povzročitelju nesreče so policisti odredili tudi strokovni pregled, obravnavajo pa ga zaradi suma kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa," je sporočil Kos. Voznica udeleženega vozila je k sreči utrpela "samo" lahke telesne poškodbe.
Voznica udeleženega vozila je k sreči utrpela "samo" lažje telesne poškodbe.
Voznica udeleženega vozila je k sreči utrpela "samo" lažje telesne poškodbe. FOTO: PU Kranj

To za pretekli dan še ni vse, saj so policisti obravnavali še dva kritična voznika, dodajajo na PU Kranj. Enega so iz prometa izločili že zgodaj zjutraj. Bil je brez veljavnega vozniškega dovoljenja, pozitiven pa je bil tudi hitri test na prepovedane droge. Avtomobil so mu policisti zasegli. Drugi voznik pa je bil obravnavan ponoči: "Voznik je bil močno pod vplivom alkohola (0,89 mg/l), prav tako je bil pozitiven na hitri test za prepovedane droge. Manjšo količino prepovedane droge so mu policisti v
postopku tudi zasegli."

Taka dejanja voznikov pod vplivom alkohola ali drog so uničujoča za druge udeležence in varnost prometa, zavedanje o posledicah pa pri takih vedno pride prepozno, še opozarjajo kranjski policisti. "Prepozno zato, ker pri njih preprosto mora nastati posledica, da bodo sploh začeli razmišljati o svojih dejanjih. Ampak takrat bo beseda oprosti povsem brez pomena. Opravičil za taka dejanja namreč ni!" je še zapisal Kos.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gasper111
30. 11. 2018 22.09
Torej je bil ta, ki je bil samo pijan čisti amater.
brezveze13
29. 11. 2018 10.22
+2
potrebno sprejeti zakon da poleg testa alkoholiziranosti obvezen pregled aktivnosti na mobilnih napravah voznika. Na vsaki mobilni napravi (tel) lahko odčitaš kdaj je bil izveden zadnji kontakt in čas trajanja le tega , ne zatiskajmo si oči da niso telefoni krivi poleg alkohola vsaj 70% NEZGOD tudi na drugih področjih Danes gledamo imajo delavci na deloviščih polno nekih kablov po ušesih kot da so na testnem polju svojih možganov ti kabli so vezani na telefon ali razne plajerje tak delavec ne sliši kaj se dogaja okoli njega in nezgoda je tukaj
Amasakul
29. 11. 2018 10.00
+4
spet pijan ? eni vozniki res poskrbijo, da se še v tem letu 2018 vpišejo knjigo idiotizma ..
ggargamell
28. 11. 2018 17.11
+6
opravičila za taka dejanja ni !! razen če si policaj ..
FIGEC
29. 11. 2018 09.09
+1
ssbobo
28. 11. 2018 16.29
+4
Pijanec z velikim avtom je nabasal voznico z malim avtom...... Pojandura ŽE VE ZAKAJ je kupil velik avto..... prrdvidevam da zato ker nima v bolnišnični postelji prostega dostopa do alkota...... Kronik bo plačeval. zavarovalnici ko mutavi...... Mu privoščim z srca.......
scipio
28. 11. 2018 13.06
+35
preženimo pijance, divjake in odvisnike od opojnih drog s slovenskih cest in ulic. Z vsemi sredstvi in enkrat za vselej!
murinar
28. 11. 2018 14.59
+4
bergman
28. 11. 2018 12.46
+28
Če tem "kandidatom", ne bodo za stalno odvzeli vozil in vozniških dovoljenj, potem pri nas ne bo nikdar boljše in varneje v cestnem prometu!!! Pa tudi prepoved opravljanja ponovnega vozniškega izpita, mu ne bi smeli dovolit! Potem mi pa naj še kdo reče, da podpira legalizacijo droge pri nas, ker že ni več primera prometne nesreče, v kateri je udeležen voznik pod vplivom alkohola in "prepovedanih substanc" v kombinaciji!!! Da pa ne govorimo pa o mladih voznikih vsak dan na cesti , ki so že redno pod vplivom "drog", kar je pa že zelo resno za varnost na naših cestah!!!! Če se temu ne bo posvetilo veliko več pozornosti, bodo naše ceste zahtevale "grozen" davek v človeških žrtvah in to med tistimi, ki sploh ne bodo nič krivi!!!!!!!!
ivan.z Doba
28. 11. 2018 12.45
+29
Alkohol je slovenska stvarnost. Tudi ostale droge. Kazen najmanj 12 letnih bruto plač prekrškarja in obvezno družbeno koristno delo 360 ur v katerem od rehabilitacijskih centrov bolnikov s poškodbami iz nesreč v prometu. Izvajanje pomoči pri hranjenju, os.higieni, pomoč pri sprehajanju, fizioterapiji..... Odvzem vozila in dovoljenja.
ivan.z Doba
28. 11. 2018 12.45
+29
scipio
28. 11. 2018 13.08
+6
to, ivan! Stigma na vsej črti. Socialna izključitev, vsaj kar se ugleda tiče. Vsak tak pijanec naj bo vsaj tri leta obravnavan kor persona non grata. Tudi Mercatorjevih in interšparovih bonov ne sme koristiti.
ivan.z Doba
28. 11. 2018 14.50
+2
@scipio, Se bojiš izključitve? Taka "stigma" je čisto sebna odločitev.