Črna kronika

Pijan voznik za 62 km/h prekoračil hitrost v naselju, drugi grozil policistom

Novo mesto / Brežice, 26. 06. 2018 13.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Brežiški policisti so ustavili voznika, ki je po naselju divjal s 112 km/h. Prav tako je vozil pijan - v litru izdihanega zraka je imel 0,88 miligrama alkohola. Grozi mu globa v višini 2400 evrov in 36 kazenskih točk. Drugega pijanega voznika, ki je pred tem odpeljal s kraja nesreče, pa so ustavili v bližini Čateža ob Savi. 54-letnik je med postopkom policistu grozil, da ga bo ubil.

Brežiški policisti so v soboto, 23. junija, v Krški vasi izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom. Hitrost je tam sicer omejena na 50 kilometrov na uro.

Ustavili so voznika osebnega avtomobila Volkswagen amarok, ki je v naselju vozil s hitrostjo kar 112 km/h, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Policisti so med postopkom ugotovili, da je kršitelj vozil tudi pod vplivom alkohola - v litru izdihanega zraka je imel 0,88 miligramov alkohola.

Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa za omenjene kršitve določa globo v višini najmanj 2400 evrov in 36 kazenskih točk.

Pijan kršitelj grozil policistu

V nedeljo, 24. junija zvečer, pa so bili policisti PP Brežice obveščeni, da naj bi voznik osebnega avtomobila na parkirnem prostoru v Brežicah trčil v avtomobil in odpeljal s kraja nesreče.

Na podlagi opisa vozila so pobeglega voznika izsledili v bližini Čateža ob Savi in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 54-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,26 miligrama alkohola. Med postopkom je kršitelj žalil policista in mu grozil, da ga bo ubil. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja grožnje in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo, so še sporoli s PU Novo mesto.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Heretik1
27. 06. 2018 11.42
-1
Policaji lažejo!
FIGEC
21. 07. 2018 08.06
-1
fairplayy
27. 06. 2018 07.36
+9
tukaj policiji večja pooblastila, če je grozil da bo ga ubil bi morali policisti v zaigrani nameri zaščite svojih življenj uporabiti prijem vzgojni pendrek.