24°C

Pijani nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
M.S. /
Novomeški policisti so na območju Novega mesta obravnavali nasilje v družini. 61-letni moški je fizično napadel svojo partnerko in ji povzročil telesne poškodbe. Policija je moškega pridržala in mu izrekla ukrep prepovedi približevanja.

Policisti PP Novo mesto so bili 10. julija obveščeni o nasilju v družini. Takoj so se odzvali, preverili navedbe in ugotovili, da je 61-letni nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko. 

Žrtev, ki je pred njegovimi grožnjami in žalitvami skušala zaščititi svojo hčer, je s kolenom udaril v glavo, jo pretepal in jo z glavo udarjal ob steno. Pijani nasilnež se tudi po prihodu policistov ni pomiril, žrtvama in policistom je grozil, zato so mu odvzeli prostost in ga pridržali. 

Moški je pod vplivom alkohola fizično napadel svojo partnerko (slika je simbolična).
Moški je pod vplivom alkohola fizično napadel svojo partnerko (slika je simbolična). FOTO: Dreamstime

Poškodovano žrtev so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti so moškemu izrekli ukrep prepovedi približevanja in o tem obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Moškega bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini. 

Kriminalisti in policisti med preiskavami nasilja v družini pogosto ugotovijo, da so bili osumljenci dalj časa nasilni do svojih družinskih članov, vendar o tem Policija ni bila obveščena, saj žrtve niso želele spregovoriti. "Policisti občane pozivamo, naj si ne zatiskajo oči in nasilje, za katerega vedo, takoj prijavijo. Le tako lahko pomagajo žrtvam. Velikokrat namreč žrtve ne najdejo moči oziroma poguma, da bi o nasilju spregovorile," je zapisala tiskovna predstavnica PU Novo mesto Alenka Drenik

Prijavo lahko vložite na najbližji policijski postaji, lahko pa tudi na državnem tožilstvu, ki prijavo največkrat odstopi Policiji z zahtevo, da preveri navedbe v njej. Prijavo lahko vložite tudi po pošti ali pa na spletni strani Policije, a bo tako štela le kot informacija, ne pa kot nujna prijava. 

V nujnih primerih, ko je ogroženo življenje, ali v drugih primerih, ko je potrebna intervencija Policije, ne odlašajte in pokličite številko Policije za klic v sili, 113. 

Koronavirus pasica nova