Črna kronika

Pirotehnika v rokah osnovnošolcev

Cerknica, 29. 12. 2016 10.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kljub vsakdanjim opozorilom o nevarnostih pirotehnike in nazornim fotografijam poškodb, ki jih nepravilna raba lahko povzroči, so policisti v Cerknici zasegli 1200 kosov pirotehničnih izdelkov. Kamniški policisti pa so enemu od treh mladoletnikov, ki so metali petarde, zasegli 145 kosov različnih izdelkov.

Policisti so zasegli tudi zelo nevarna pirotehnična izdelka Cobra 8 in 3.
Policisti so zasegli tudi zelo nevarna pirotehnična izdelka Cobra 8 in 3. FOTO: Policija

Potem ko se je zaradi petarde, ki mu je eksplodirala v roki, hudo ranil 14-letnik, in ko so policisti samo do 23. decembra letos – ko sploh še ni veljalo dovoljenje za uporabo pirotehničnih izdelkov – zasegli 7657 kosov pirotehničnih izdelkov, od tega 6400 kosov pri mladoletnih osebah, imajo policisti znova polne roke dela.

Cerkniški policisti so podobno kot v Logatcu pred dnevi ugotovili, da pirotehnične izdelke posedujejo osnovnošolci in mladoletniki, skupno pa so zasegli 1200 kosov pirotehničnih idelkov. Med njimi so tudi zelo nevarni izdelki znamk Cobra 8 in Cobra 3.

Najdba je morda povezana s policijsko akcijo pred dnevi, ko so se policisti odzvali klicu vodstva ene od osnovnih šol v Logatcu in zasegli večjo količino prepovedanih izdelkov. Izkazalo se je, da je mladoletniku petarde prodal 30-letnik z območja Domžal, ki je pirotehniko prodajal po spletu. Policisti so med hišno preiskavo našli in zasegli skoraj 150.000 kosov različne pirotehnike v skupni teži 600 kilogramov.

Metali petarde

Kamniški policisti so včeraj okoli poldneva prejeli obvestilo občanke, da trije mlajši fantje na Novem trgu mečejo petarde. Policisti so fante izsledili in ugotovili, da gre za mladoletnike. Enemu od njih so zasegli 145 kosov. Policisti so o dogodku obvestili starše, kršitelj pa bo dobil tudi obdolžilni predlog.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

medo90
29. 12. 2016 11.30
+18
A nimajo drugega dela kot mulce loviti s petardami? Dilerji pa delajo na polno in nihče ne ukrepa. Vsa ta pirotehnika se legalno prodaja v vseh sosednih državah in ima CE oznako.
nevica
29. 12. 2016 12.35
+0
Kaj si sedaj za ali proti? Daj odloči se.