Slovenija

Po hudi bolezni je umrl Matjaž Gantar, predsednik upravnega odbora KD Group

Ljubljana, 18. 03. 2018 20.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po hudi bolezni je umrl Matjaž Gantar, predsednik upravnega odbora KD Group, ene največjih finančnih skupin v Sloveniji. Bil je tudi prvi mož AS Fundacije, ki pomaga nadpovprečno nadarjenim mladim posameznikom pri šolanju, v mladosti pa basist Lublanskih psov in Pankrtov.

Po hudi bolezni je popoldne v 55. letu umrl Matjaž Gantar, poroča časnik Večer.

Bil je predsednik upravnega odbora KD Group, ene največjih finančnih skupin v Sloveniji. Kot vnet zbiratelj likovnih del je bil v devetdesetih letih idejni oče umetniške zbirke, ki je danes združena pod imenom AS Galerija.

Bil je tudi prvi mož AS Fundacije, ki pomaga nadpovprečno nadarjenim mladim posameznikom pri šolanju, še navaja Večer.

Matjaž Gantar, magister ekonomskih znanosti, je v dolgoletni podjetniški karieri ustanovil, vodil in internacionaliziral poslovanje več podjetij in s svojim znanjem in izkušnjami sodeloval kot član strateškega sveta Vlade Republike Slovenije.

Matjaž Gantar je umrl po hudi bolezni.
Matjaž Gantar je umrl po hudi bolezni. FOTO: POP TV

Soprog, oče štirih otrok, predavatelj, podjetnik, mentor

Skupaj z Zadružnim sistemom je leta 1994 ustanovil družbo za upravljanje Kmečka družba, d. d., ki se je pod njegovim vodstvom razvila v Skupino KD Group, eno največjih finančnih skupin v Sloveniji, ki aktivno posluje tudi na tujih trgih, so zapisali na spletni strani KD Group.

Na GEA College – Fakulteti za podjetništvo, prvi zasebni visokošolski ustanovi v Sloveniji, katere soustanovitelj je bil Gantar, je bil od leta 2000 tudi predavatelj: med letoma 2000 do 2004 pri predmetih podjetništvo ter upravljanje in financiranje rasti malega podjetja, od leta 2004 pa je bil nosilec in predavatelj predmeta načrtovanje rasti podjetja, so dodali.

Bil je tudi član Sveta RS za visoko šolstvo, član Sveta zaupnikov Univerze na Primorskem, Britanske gospodarske zbornice v Sloveniji in mentor pri mednarodnem podjetniškem programu CEED Top Class.

Matjaž Gantar, soprog in oče štirih otrok, je veljal za enega najbogatejših Slovencev. 

V mladosti je bil član punk skupin, in sicer basist Lublanskih psov ter Pankrtov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3