Črna kronika

Umoru pri Škofji Loki naj bi botroval medsosedski spor

Podgora, 09. 04. 2024 20.05 | Posodobljeno pred 20 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ema Čepon, Vesna Petrović
Komentarji
0

V vasi Podgora v občini Gorenja vas – Poljane so odjeknili streli, življenje je izgubil moški, ustrelil pa naj bi ga sosed. Razlog za takšno grozovito dejanje? Kot predvidevajo domačini, naj bi se umor zgodil zaradi leta trajajočih sporov glede zemljišča. Policisti so truplo moškega našli v gozdu v bližini vasi, kjer naj bi bila žrtev tudi ustreljena. Policija je nato osumljenca aretirala, zbiranje obvestil in zaslišanje krajanov pa še vedno poteka.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Umor pri Škofji Loki
    02:31
    Iz 24UR: Umor pri Škofji Loki
  • Iz SVETA: Streljanje v vasi Podgora pri Škofji Loki
    02:46
    Iz SVETA: Streljanje v vasi Podgora pri Škofji Loki

V mirno in tiho ponedeljkovo popoldne v naselju Podgora, kjer živi vsega 200 prebivalcev, so okoli tretje ure popoldne zarezali zvoki strelov. Tik zatem tuljenje siren, nad hišami pa je poletel policijski helikopter. 

Ena od prebivalk je pojasnila, da je vse skupaj izgledalo zelo filmsko, vsem je bilo ukazano naj gredo v hiše in zaprejo vrata. "Tako, da smo vse opazovali skozi okno," je povedala.

Ni trajalo dolgo, da so patrulje s policijskimi psi odkrile, od kje je bilo slišati strele. Policisti naj bi truplo žrtve odkrili na strmem in poraščenem pobočju. Prizorišče je še vedno obdano s policijskim trakom, policisti pa so kot kaže še vedno na delu, kjer s pomočjo vaščanov še sestavljajo celotno zgodbo. Zaenkrat pa so tudi zelo skopi z informacijami.

Žrtev naj bi imela 60, strelec pa približno 50 let. Razlog za to grozovito dejanje pa naj bi bil medsosedski spor oziroma več sporov. Družini strelca in žrtve naj bi se namreč več generacij prepirali okoli kosa zemlje. Vaščani sicer o žrtvi govorijo le z lepimi besedami.

"Prijeten možakar, nekonflikten, nisem vedela, da je imel kakršne koli težave. Med njima so se neke zadeve dogajale, ne vem točno kaj," je dejala ena od sosed.

O domnevnem strelcu pa pravijo, da je bil na prvi pogled sicer prijeten možakar a s kar nekaj prebivalci Podgore na bojni nogi. Predvsem s tistimi, ki so zašli na cesto oziroma zemljišče, za katero je trdil, da je njegovo. Ni bilo redko, pripovedujejo, da je komu zagrozil, menda tudi žrtvi. In kot naj bi ta trenutek predvidevali tudi policisti, je prav on svoje grožnje nazadnje tudi uresničil. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3