Črna kronika

Na primorski avtocesti zgorel v avtomobilu, v Lužah umrl 32-letnik

Ljubljana, 22. 09. 2013 07.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po prometni nesreči na primorski avtocesti je avtomobil zagorel, ena oseba je v ognjenih zubljih umrla. Šlo naj bi za tujca. V prometni nesreči s smrtnim izidom v Lužah v občini Šenčur je umrl 32-letni voznik.

Ob 4.16 je se je na avtocesti Postojna-Unec na viaduktu Raubarkomanda zgodila huda prometna nesreča. Osebno vozilo s slovenskimi registrskimi tablicami je trčilo v vozilo pred njim. Slednje vozilo je po trčenju zagorelo, ena oseba je v ognjenih zubljih umrla.

Kot so povedali na Policijski upravi Koper, naj bi šlo za tujega državljana, saj je imelo vozilo tuje registrske tablice. Po neuradnih informacijah naj bi šlo za hrvaškega državljana, avtomobil pa naj bi bil registriran v Franciji. Policija identiteto še preverja.

Požar so pogasili gasilci PGD Postojna.

V Lužah umrl 32-letnik

Še ena prometna nesreča s smrtnim izidom pa se je okoli 2. ure zgodila v Lužah v občini Šenčur.

32-letni voznik osebnega avtomobila renault clio iz okolice Cerkelj na Gorenjskem je vozil po lokalni cesti iz smeri Visokega proti Velesovem, so zapisali na Generalni policijski upravi.

Pred naseljem Luže je z vozilom zapeljal desno na makadamsko bankino in nato sunkovito zavil levo na nasprotno smerno vozišče, pri čemer je izgubil oblast nad vozilom ter trčil v betonski zid. Trčenje je bilo tako sunkovito, da je voznik vozila umrl na kraju nesreče, so naknadno sporočili s Policijske uprave Kranj.

Zaradi ugotavljanja morebitne alkoholiziranosti voznika osebnega avtomobila, so policisti odredili strokovni pregled – odvzem krvi.

Cesta Visoko–Luže je bila zaprta do 4. ure zjutraj. O nesreči bodo policisti napisali poročilo na pristojno Državno tožilstvo. Letos je to že 12 smrtna žrtev na gorenjskih cestah.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3