Črna kronika

Pod vplivom številnih substanc voznik pred karabinjerji zbežal v Slovenijo

Nova Gorica, 03. 01. 2024 13.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Goriškem se je na novega leta dan odvil divji policijski lov za pobeglim voznikom. Italijanski varnostni organi so skušali zaustaviti voznika neregistriranega motornega kolesa, a je ta njihove znake ignoriral in jim skušal pobegniti na slovenski strani meje. Lov se je nato nadaljeval skozi več briških mest, ko je pobegli voznik v križišču izgubil oblast nad vozilom in padel. Hitri test na prepovedane droge je pokazal, da je 45-letnik vozil pod vplivom več različnih substanc.

Nekaj po 23. uri zvečer 1. januarja so italijanski varnostni organi (karabinjerji) na podlagi sporazuma o čezmejnem policijskem sodelovanju na območju Policijske uprave Nova Gorica zasledovali voznika neregistriranega motornega kolesa. Italijanski varnostni organi so že na svoji strani državne meje ustavljali motorista, vendar pa slednji ni upošteval znakov oblasti. Njihovi kontroli se je skušal izogniti tako, da je zapeljal v Slovenijo, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Karabinjerji
Karabinjerji FOTO: Shutterstock

Zasledovani oziroma pobegli voznik motornega kolesa je v Slovenijo zapeljal preko nekdanjega mejnega prehoda Plešivo (občina Brda), patrulja orožnikov iz sosednje Italije pa mu je sledila na slovensko stran. Zasledovanje se je nadaljevalo skozi več naselij v Goriških brdih, nato pa je motorist v križišču blizu ene od stanovanjskih hiš v naselju Vipolže izgubil nadzor nad vozilom in padel na vozišču.

V nadaljevanju postopka so ugotovili, da gre za 45-letnega voznika, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistrirano motorno kolo (skuter – 125 ccm). Na njem so bile nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo temu vozilu.

Policisti Policijske postaje Nova Gorica so mu zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odredili tudi hitri test, rezultat je bil pozitiven na kanabis, opiate, benzodiazepine, amfetamine in metamfetamine. Moški je odklonil odrejeni strokovni pregled v zdravstveni ustanovi.

Zoper voznika bodo policisti zaradi več prekrškov prometne zakonodaje podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Zasegli so mu tudi vozilo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rino Santorini
04. 01. 2024 14.21
se prav motornega kolesaraaa....pa rukzak zade....premetavajte toooooo
Rino Santorini
04. 01. 2024 14.22
G. Papež
03. 01. 2024 16.21
+7
Imel je vse kar ne smeš imeti in nič kar bi moral imeti😅
Rožle Patriot
03. 01. 2024 16.12
-7
Čaki malo .... a tako lahko makaronarji karabinjerji kar zapeljejo na slovensko ozemlje ?? ... ccc .. kam smo prišli
on39
03. 01. 2024 16.24
+11
se vidi ,da ne ziviš na našem koncu mislim , da je večkrat slo policija tako preganjala v italiji lahko pa grejo eni in drugi do 30 km v notranjost drzave
son?ek11
03. 01. 2024 15.57
+7
Seveda, vsi lopovi in kriminalci bežijo v Slovenijo, tu je za njih raj na zemlji. Mi jih tudi ne izročamo drugim državam, take ptičke radi obdržimo in jih crkljamo
E.Nigma
03. 01. 2024 15.40
+5
Zdravniško oskrbo pa mi častimo.