Črna kronika

Pogrešan 35-letnik je umrl nasilne smrti, iskalo ga je več kot 200 policistov

Kranj, 02. 12. 2019 15.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pogrešanega 35-letnika, ki so ga nazadnje videli v Ankaranu, so v okolici Kranja našli mrtvega. Policija je potrdila, da je umrl nasilne smrti. Na Obalo je sicer prišel v družbi 29-letnega Slovenca in enako starega Črnogorca, ki ju je sodnik zaradi nasilništva in nedovoljenega prometa z orožjem poslal v pripor.

Spomnimo, prejšnji teden smo poročali, da svojci pogrešajo 35-letnika. Izkazalo se je, da so pogrešanega nazadnje videli 15. novembra v dopoldanskem času na območju Ankarana, od koder je šel peš po Regentovi ulici neznano kam.

Omenjena moška z območja Ljubljane sta s pištolo pretepla državljana Slovenije, pri tem pa ga je eden izmed storilcev celo udarjal v glavo. Pri tem sta ga lahko telesno poškodovala, še istega dne pa so ga odpustili iz bolnišnice v domačo oskrbo. Med preiskavo so policisti ugotovili, da je pretepenega Ljubljančana v Ankaran pripeljal 35-letnik s svojim vozilom, potem pa je izginil.

Oba osumljenca so s kazensko ovadbo dva dni po pretepu privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča iz Kopra, ki je zoper njiju odredil pripor zaradi nasilništva in nedovoljene proizvodnje ter prometa z orožjem ali eksplozivom.

Danes je Anita Leskovec s PU Koper sporočila, da so kriminalisti in policisti včeraj v okolici Kranja pogrešanega Ljubljančana našli mrtvega. Vodja koprskih kriminalistov Dean Jurič je poudaril, da dosedanje ugotovitve kažejo na to, da je bil pogrešani umorjen "kmalu po dogodku v Ankaranu, če ne celo istega dne".

Ugotovitve v teku preiskave so nakazovale tudi, da bi ga lahko proti njegovi volji z Obale odpeljali na območje Kranja. Na podlagi tega je med 29. novembrom in 1. decembrom potekala obsežna iskalna akcija, pri kateri je sodelovalo preko 200 slovenskih policistov in kriminalistov s pomočjo 60 pripadnikov Gasilsko reševalne službe Kranj ter potapljaške reševalne enote. Pri iskanju so med drugim uporabili drone, termalne kamere, iskalne pse in detektorje. Na preiskovanem območju so našli moško truplo, ki je po oblačilih ustrezalo pogrešanemu, kar so potrdili v Nacionalnem forenzičnem laboratoriju. Na Inštitutu za sodno medicino pa so potrdili, da je bil nedvomno žrtev kaznivega dejanja.

Kot je še navedel Jurič, je bilo storilcev očitno več, pri čemer se je njihov načrt glede ugrabitve ene osebe izjalovil, pri ugrabitvi druge osebe pa je očitno uspel. Glede motiva je vodja kriminalistov pojasnil še, da odgovore iščejo predvsem v sporih, ki se nanašajo na kriminalno dejavnost. Nekatere od vpletenih oseb so v preteklosti tudi že obravnavali zaradi kaznivih dejanj, ne pa tudi umorjenega.

Koprski kriminalisti v sodelovanju z Generalno policijsko Upravo in drugimi policijskimi upravami v Sloveniji nadaljujejo z intenzivno preiskavo obravnavanih kaznivih dejanj nasilništva, nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva, ugrabitve in umora.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1