Črna kronika

Pogrešan Slovenec: je padel v vodo zaradi infarkta?

Vrsar, 26. 07. 2019 08.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenca, ki je v nesreči z vodnim skuterjem pri Vrsarju padel v morje, še niso našli. Ekipe pomorske policije, luške kapitanije, potapljači in gasilci nadaljujejo obsežno iskalno akcijo. Moški je vozil vodni skuter in pri tem vlekel gumijasti obroč. Sprva so poročali, da je z glavo udaril v krmilo in padel v vodo, po zadnjih informacijah pa ugibajo, ali je doživel infarkt.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Še vedno iščejo Slovenca, ki je padel z vodnega skuterja
    03:20
    Iz SVETA: Še vedno iščejo Slovenca, ki je padel z vodnega skuterja
  • Iz 24UR: Pogrešani Slovenec
    03:20
    Iz 24UR: Pogrešani Slovenec

Pri Vrsarju nadaljujejo obsežno iskalno akcijo za pogrešanim Slovencem, ki se je v četrtek okrog 18. ure na morju blizu kampa Valkanela ponesrečil z vodnim skuterjem. Z več desetimi čolni ga iščejo pripadniki pomorske policije, dve reševalni ladji puljske luške kapitanije, potapljači in gasilci.

Voznik skuterja imel s sabo dva otroka

Dolores Brenko Škerjanc iz luške kapitanije je za 24sata povedala, da je moški imel s sabo dva otroka. Enega je imel ob sebi na vodnem skuterju, drugega pa zadaj na gumijastem obroču. 

"Končal je v morju, trenutno pa še ne vemo, kako se je to zgodilo. Takoj smo začeli z iskanjem," je dejala.

Pojasnila je, da so zaradi teme in motne vode iskanje zaključili zvečer okrog 21.30 in z njim nadaljevali zjutraj ob 6.20.

"Pregledali smo veliki del področja, za katerega sumimo, da je oseba padla v vodo in za katerega so nam dejali tudi očividci".

Iskalno akcijo izvajajo tudi na kopnem: "Na vseh otokih, ki se nahajajo v bližini kraja nesreče, smo izvedli tudi akcijo po kopnem, prav tako smo pregledali celoten avtokamp, rezultata pa za sedaj ni".

Ugibajo, ali je moški doživel infarkt

Vodni skuter, s katerega je padel Slovenec, je pregledala policija. Ogled so opravili tudi na gliserju, ki je v trenutku nesreče vozil pred vodnim skuterjem in so na katerem so bili mladi Nizozemci. Pojasnili so, da so zadeli večji val, nato pa slišali kričanje in opazili, da voznika vodnega skuterja ni več. Nekateri so takoj skočili v morje, ampak zaradi globine in mraka niso ničesar videli.

Moški je vozil vodni skuter in je za seboj vlekel gumijasti obroč, na katerem je bil otrok. Pred njima je plul gliser, ki je za seboj prav tako vlekel osem oseb in je povzročal valove, verjetno da bo vožnja bolj zanimiva, je v četrtek poročal puljski časnik Glas Istre na svoji strani.

Po prvotnih informacijah naj bi slovenski voznik v nekem trenutku zaradi valov z glavo zadel v krmilo vodnega skuterja in padel v morje, a zdaj preiskovalci ugibajo, ali je moški morda doživel infarkt, saj na skuterju niso našli sledov krvi.

Kot je za 24sata povedal slovenski turist iz Kopra, je pogrešani bodibilder in je že več deset let hodil na morje in vozil vodni skuter: "Njegovi otroci so se družili z mojimi, dobro sem ga poznal." 

Slovenca iščejo tudi na otokih v bližini kraja nesreče.
Slovenca iščejo tudi na otokih v bližini kraja nesreče. FOTO: 24sata

Z njim na skuterju se je peljal njegov mladoletni sin

Dodal je, da v četrtek popoldne prvič ni oblekel varnostnega jopiča. Medtem ko je vozil vodni skuter, je z njim na zadnjem sedežu sedel njegov mladoletni sin. Otrok naj bi se po pričevanju očividcev obrnil, saj sta za sabo vlekla še eno osebo v gumijastem balonu in oče je enostavno izginil.

Preiskava nesreče skuterja pri Vrsarju.
Preiskava nesreče skuterja pri Vrsarju. FOTO: Bralec Tomaž

"Ni vozil hitro. Otrok je začel kričati in nato so vsi v bližini na čolnih ugotovili, da se je nekaj zgodilo. Začeli so iskanje, poklicali policijo, gasilce, prišli so iz luške kapitanije, a iskanje ni dalo rezultata," so povedali očividci za časnik.

Eden izmed slovenskih turistov v kampu Valkanela je za našo spletno stran povedal, da je bil pogrešani redni gost kampa, kjer so ga vsi poznali. Dodal je, da so ga takoj po tem, ko so izvedeli, kaj se je zgodilo, začeli vsi iskati: "Tudi Nizozemci iz gliserja so ga vsi začeli iskati, tudi ljudje iz obale so šli vsi v vodo in ga pomagali iskati".

Trenutno preiskujejo področje proti Vrsarju, saj sumijo, da bi lahko njegovo telo morski tokovi odnesli tja. 

Otroka, ki ju je pogrešani moški vozil oziroma vlekel po morju, v nesreči nista bila poškodovana, a sta doživela šok.

Ladijski sonar je že v četrtek na globini 13 metrov dvakrat zaznal silhueto človeškega telesa, a ko so se na tisto mesto potopili potapljači, niso našli ničesar. Morski tokovi so na tem mestu zelo močni, še poročajo.

Ko se je znočilo, so akcijo prekinili in jo nadaljujejo danes.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3