Črna kronika

FOTO in VIDEO: Najstnika, ki so ju pogrešali že nekaj dni, našli mrtva

Novo mesto, 28. 03. 2018 14.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.S./A.I.
Komentarji
0

V bližini naselja Srebrniče na Dolenjskem so v reki Krki našli osebni avtomobil dveh najstnikov, 19-letne Patricije in 17-letnega Žige, ki so ju pogrešali že nekaj dni. Najstnika sta bila mrtva. Prve ugotovitve kažejo, da je šlo za prometno nesrečo.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Za pogrešana najstnika usoden zdrs v reko Krko
    01:49
    Iz 24UR: Za pogrešana najstnika usoden zdrs v reko Krko
  • Avtomobil pogrešanih najstnikov so našli v reki
    01:30
    Avtomobil pogrešanih najstnikov so našli v reki

S Policijske uprave (PU) Novo mesto so potrdili, da so pogrešana najstnika našli mrtva. 

''Vse naše delo in aktivnosti so bile v teh dneh usmerjene v iskanje pogrešane Patricije in Žiga. Po številnih iskalnih akcijah na terenu, razgovorih, preletih območja s helikopterjem, pregledih nadzornih kamer in mnogo drugih aktivnostih smo danes dopoldne s pomočjo gasilcev GRC Novo mesto s čolnom začeli pregledovati reko Krko," so sporočili s PU Novo mesto. 

Dodali so še: "Kmalu smo v bližini naselja Srebrniče v reki Krki našli iskani osebni avtomobil, v njem pa pokojna Patricijo in Žiga. Policisti v tem trenutku opravljajo ogled in prve ugotovitve kažejo, da je šlo za prometno nesrečo.'' 

Na Upravi za zaščito in reševanje (URSZR) so zapisali, da so ob 10. uri dopoldne v bližini naselja Srebrniče gasilci GRC Novo mesto s čolnom preiskali obrežje reke Krke in v vodi našli osebno vozilo ter dve trupli. Osebno vozilo so s pomočjo avtodvigala dvignili na obrežje, iznesli trupli ter nevtralizirali iztekle tekočine na vodi.

Avtomobil so potegnili iz reke Krke.
Avtomobil so potegnili iz reke Krke. FOTO: DolenjskaNews

Pogrešana od 24. marca, ko so ju nazadnje videli v kinu

Svojci so 19-letno Patricijo iz Primče vasi v Zagradcu in 17-letnega Žigo s Hriba pri Hinjah v občini Žužemberk sicer pogrešali že nekaj dni.

24. marca naj bi se v večernih urah odpeljala s Hriba pri Hinjah proti Novemu mestu z osebnim avtomobilom renault clio.

Zadnjič so ju opazili v kinu na Topliški cesti v Novem mestu, so pred kratkim sporočili s PU Novo mesto in hkrati prosili vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanih, naj to sporočijo na policijsko postajo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3