Črna kronika

Abramov osumljen, da je dekle umoril na zahrbten način in iz koristoljubja

Ljubljana, 24. 04. 2019 10.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Celjski policisti so zaradi suma umora 24-letnega dekleta, ki se je zgodil pred štirimi leti, ovadili 29-letnika z območja Ljubljane. Sumijo namreč, da dejanja ni storil iz malomarnosti, ampak je 24-letnici vzel življenje na zahrbten način in iz koristoljubnosti. Po naših informacijah gre za Sebastiena Abramova. Policisti so pojasnili, da so vseskozi aktivno preiskovali primer in da je Abramov do nedavnega zelo uspešno manipuliral z bližnjimi pokojne.

Več videovsebin
  • Izjava PU Celje o ovadbi Sebastiena Abramova
    17:03
    Izjava PU Celje o ovadbi Sebastiena Abramova
  • Iz 24UR ZVEČER: Zahrbtno in iz koristoljubja
    02:55
    Iz 24UR ZVEČER: Zahrbtno in iz koristoljubja
  • Iz 24UR ZVEČER: Starša o manipulantu Ambramovu
    04:18
    Iz 24UR ZVEČER: Starša o manipulantu Ambramovu
V dnevni sobi, kjer se je življenje mladenke prehitro končalo, sta bila sama. Abramov je ves čas vztrajal, da je šlo za nesrečo med čiščenjem orožja.
V dnevni sobi, kjer se je življenje mladenke prehitro končalo, sta bila sama. Abramov je ves čas vztrajal, da je šlo za nesrečo med čiščenjem orožja. FOTO: POP TV

Celjski policisti so ovadili 29-letnega moškega, ki je osumljen umora 24-letnega dekleta z območja Žalca pred štirimi leti, je včeraj sporočila predstavnica PU Celje Milena Trbulin. Sumijo namreč, da takrat 25-letnik dejanja ni storil iz malomarnosti, ampak je 24-letnici vzel življenje na zahrbten način in iz koristoljubnosti.

Gre za Sebastiena Abramova, javnosti znanega kot glavnega akterja zavarovalniške goljufije z odžagano roko, ki je pred mesecem dni pretresla Slovenijo. Pred štirimi leti je pod strelom iz njegove puške v vasi poleg Žalca umrlo njegovo takratno dekle.

V dnevni sobi, kjer se je življenje mladenke prehitro končalo, sta bila sama. Abramov je ves čas vztrajal, da je šlo za nesrečo med čiščenjem orožja.
V dnevni sobi, kjer se je življenje mladenke prehitro končalo, sta bila sama. Abramov je ves čas vztrajal, da je šlo za nesrečo med čiščenjem orožja. FOTO: Kanal A

Kot je pojasnil vodja Oddelka za splošno kriminaliteto SKP PU Celje Milan Vogrinec, so bili pred štirimi leti obveščeni o tragičnem dogodku, ko je 25-letni fant ustrelil 24-letno dekle.

V preiskavi zaznali neskladja

Preiskava je sprva potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje so od 15. marca 2015 preiskovali smrt 24-letnice z okolice Celja, katere smrt je s strelnim orožjem povzročil takrat 25-letnik doma z območja Ljubljane.

V zadnjem obdobju zbrana dokazila potrjujejo, da takrat 25-letnik dejanjani storil iz malomarnosti, ampak je 24-letnici vzel življenje na zahrbtennačin in iz koristoljubnosti, zaradi česar so ga kazensko ovadili za naklepni umor.

Kot je pojasnil Vogrinec, pri vsakem takem dogodku shranijo dokaze in temeljito preiščejo primer. Tudi v tem primeru so nadaljevali s temeljito preiskavo: "Pri tem smo v nadaljevanju začeli zaznavati določena neskladja v primeru in začeli pridobivati večje število odredb. Med celotno preiskavo smo na podlagi zbranih obvestil izvedli več preiskovalnih aktivnosti. Med drugim smo pridobili večje število odredb sodišča za pregled elektronskih naprav. Zaslišali smo več oseb. Sodelovali smo s številnimi tujimi varnostnimi organi in za pomoč zaprosili tudi Europol. Pridobili smo tudi odredbe v okviru mednarodne pravne pomoči, ki so bile izdane ameriškim pravosodnim organom za zavarovanje določenih podatkov. O vseh ugotovitvah smo sproti obveščali okrožno državno tožilstvo, ki je vseskozi usmerjalo predkazenski postopek, vendar po oceni tožilstva, do pred kratkim ni bilo dovolj dokazov za podajo kazenske ovadbe za naklepno kaznivo dejanje." 

Na koristoljubje pa kaže dejstvo, da mu je mama pokojne posodila večjo količino denarja pod pretvezo, da ga potrebuje za določene stvari, kar se je v nadaljevanju izkazalo za neresnično, kar kaže, da bi po vsej verjetnosti nadaljeval s pridobivanjem protipravne koristi.
Na koristoljubje pa kaže dejstvo, da mu je mama pokojne posodila večjo količino denarja pod pretvezo, da ga potrebuje za določene stvari, kar se je v nadaljevanju izkazalo za neresnično, kar kaže, da bi po vsej verjetnosti nadaljeval s pridobivanjem protipravne koristi. FOTO: Mediaspeed

Abramov uspešno manipuliral z bližnjimi pokojne

V dnevni sobi, kjer se je življenje mladenke prehitro končalo, sta bila sama. Abramov je ves čas vztrajal, da je šlo za nesrečo med čiščenjem orožja. Tej zgodbi so verjeli tudi dekletovi starši, medtem ko kriminalistov s svojo zgodbo ni prepričal in so preiskovali naprej. 

Osumljeni je zelo uspešno manipuliral z bližnjimi in prikazoval, da gre za naključni dogodek, vendar so v zadnjem obdobju določeni to spoznali: "Osumljeni je namreč po storitvi dejanja močno manipuliral z določenimi osebami, ki bi lahko nudile več koristnih podatkov, na podlagi katerih smo v zadnjem obdobju pridobili dodatne dokaze in smo s pomočjo že prej zbranih dokazil lahko zaključili preiskavo."

Motiva koristoljubje in zahrbtnost

Motiva sta po njegovih besedah koristoljublje in zahrbtnost. Na zahrbtnost kaže dejstvo, da je Ambramov izvršil dejanje, ko ga pokojna ni mogla pričakovati in že prej nakazoval okoliščine, da je orožje pokvarjeno, kar so s preiskavo ovrgli. 

Na koristoljubje pa kaže dejstvo, da mu je mama pokojne posodila večjo količino denarja, in sicer 18.000 evrov, pod pretvezo, da ga potrebuje za določene stvari, kar se je v nadaljevanju izkazalo za neresnično, kar kaže, da bi po vsej verjetnosti nadaljeval s pridobivanjem protipravne koristi. V tem primeru gre za goljufijo pri posoji denarja. 

Primera ne morejo povezati s primerom zavarovalniške goljufije

Kot je pojasnil Vogrinec, v primeru, če bi v preteklosti podali ovadbo za nenaklepno kaznivo dejanje, v nadaljevanju ne bi bilo možno podati ovadbe za hujšo kaznivo dejanje.

Prav tako izpostavlja, da ne morejo povezovati tega primera s primerom zavarovališke goljufije, saj gre za povsem različne akterje. Sicer je Vogrinec povedal, da je bila pokojna zavarovana, a s tem njeni svojci nikakor niso povezani. Abramovu zdaj grozi najvišja, 30-letna zaporna kazen.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1