Črna kronika

Zoper policista z več kot 25 leti delovnih izkušenj vodili notranji postopek

Murska Sobota, 10. 06. 2020 10.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Maruša Slana
Komentarji
0

Po oboroženem ropu na Cankovi, ki ga je izvedel policist, je policija predstavila podrobnosti dogodka. Storilec se je na kraj dogodka pripeljal s kolesom, po ropu banke pa z njim pobegnil. Mimoidoči občani so stekli za njim in ga pozivali, naj se ustavi, a jih ni upošteval. Grozil jim je tudi s pištolo. Pokojni je imel po informacijah policije osebne težave, zoper njega pa so vodili tudi notranji varnostni postopek.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Pogovor z Robertom Ferencem
    07:24
    Iz 24UR ZVEČER: Pogovor z Robertom Ferencem
  • Iz 24UR: Policist storil samomor
    03:31
    Iz 24UR: Policist storil samomor
  • Iz SVETA: Podrobnosti ropa na Cankovi
    03:53
    Iz SVETA: Podrobnosti ropa na Cankovi
  • Damir Ivančič o ropu na Cankovi
    01:04
    Damir Ivančič o ropu na Cankovi

 

Podrobnosti o torkovem ropu je na novinarski konferenci predstavil direktor PU Murska Sobota Damir Ivančič. Kot je povedal, so včeraj po 15. uri prejeli obvestilo občana o ropu bančne ustanove na Cankovi. Policisti so ugotovili, da se je zamaskirani storilec na kraj pripeljal s kolesom, nato pa s pištolo stopil v banko in od uslužbencev zahteval denar. Ko so mu ga izročili, je pobegnil v smeri nogometnega igrišča. 

Beg s kraja ropa so opazovali mimoidoči občani, ki so stekli za roparjem in ga pozivali, naj se ustavi, a je storilec bežal naprej. Po prvih podatkih policije naj bi za storilcem stekli trije občani, policist pa je v njih nameril pištolo. Nato je nadaljeval proti igrišču, za njim pa sta stekla še dva občana, po nekaj sto metrih pa le še eden. Takrat se je osumljenec obrnil in sprožil več strelov v tla. Koliko jih je sprožil, še ni znano. 

Občana streli niso prestrašili in je roparja po nekaj metrih dohitel, sledil je pretep. Oba sta padla na tla, storilec pa je negibno obležal. Občan je utrpel lažje telesne poškodbe, odpeljali pa so ga z rešilcem v murskosoboško bolnišnico. Tam ostaja na opazovanju. 

Ko se je poškodovani občan umaknil od storilca, je ta storil samomor s strelnim orožjem. Pri tem je uporabil službeno pištolo. Trenutno policisti določene okoliščine dogodka še preverjajo, poteka tudi sodna obdukcija. 

Damir Ivančič je predstavil podrobnosti dogodka.
Damir Ivančič je predstavil podrobnosti dogodka. FOTO: POP TV

Kot je povedal Ivančič, gre za policista z več kot 25 leti delovnih izkušenj, ki je bil zaposlen na več različnih policijskih postajah znotraj PU Murska Sobota. Zoper pokojnega so na policiji vodili notranji varnostni postopek, in sicer zaradi osebne stiske. Z njim so opravili več preventivnih zdravniških pregledov, nudena mu je bila tudi psihosocialna pomoč. Leta 2019 je bil napoten na zdravljenje. Komisija je letos odločila, da je policist zmožen opravljanja svojega dela. Po Ivančičevih besedah naj bi imel omenjeni policist družinske težave, naj bi se tudi ločil. Policija ima tudi podatke, da je bil v dolgovih. 

Policija obžaluje torkov dogodek. Kot je dejal Ivančič, gre za nesprejemljivo dejanje, epilog pa je žalosten in tragičen. Občanom ob tem svetujejo, naj se s storilci ne soočajo na takšen način, saj takšno dejanje pomeni veliko tveganje. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou