Črna kronika

Policija išče lastnika mačke, storilec dejanje priznal

Kranj, 17. 05. 2019 13.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
B.G., Ni.Š.
Komentarji
0

Potem ko je po družbenih omrežjih zaokrožil posnetek krutega ravnanja z mačko, se je oglasil storilec, ki je priznal, da je mačko vrgel čez ograjo, da se je to zgodilo pred dvema oziroma tremi leti in da je mačka padec preživela. Policija faz preiskave ne razkriva, prosi pa lastnika živali, da se javi policiji.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Mačko vrgel čez ograjo
    02:16
    Iz 24UR: Mačko vrgel čez ograjo
  • Iz SVETA: Izživljanje nad živalmi
    03:50
    Iz SVETA: Izživljanje nad živalmi
  • Most v Radovljici
    00:14
    Most v Radovljici
Posnetek mosta, kjer je storilec vrgel mačko v globino. Kot pravi, je mačko vrgel dobra dva metra v globino na njivo in ne v reko, kar pa ne zmanjšuje grozljivosti tega početja.
Posnetek mosta, kjer je storilec vrgel mačko v globino. Kot pravi, je mačko vrgel dobra dva metra v globino na njivo in ne v reko, kar pa ne zmanjšuje grozljivosti tega početja. FOTO: Facebook

Po objavi novice, da je po družbenih omrežjih zaokrožil nov posnetek krutega ravnanja z živaljo, tokrat z mačko, ki jo mlajša oseba vrže čez rob, smo preverili, kako daleč je policijska preiskava oziroma, ali so uspeli izslediti storilca.

Včeraj zvečer nam je pisal storilec tega krutega dejanja, ki je zapisal, da se je to zgodilo dve oziroma tri leta nazaj v Radovljici. Da je mačka on vrgel čez ograjo, da je bila pod ograjo njiva in ne reka ter da je videl, da je maček preživel, saj je sam stekel stran. 

To informacijo smo posredovali na PU Kranj, ki vodi preiskavo, kjer pa so nam sporočili, da posameznih faz obravnave primera trenutno ne morejo komentirati, ker
postopek še poteka. 

So pa zaprosili za pomoč pri iskanju lastnika mačka. Prav tako pozivajo, naj se ta oglasi ali pokliče na Policijsko postajo Radovljica.

Na PU Kranj so nas sicer včeraj, po objavi novice, obvestili, da so dobili več prijav. Da so bili opravljeni že prvi razgovori in pridobljene določene informacije, na podlagi katerih bodo izvedeni še nadaljnji ukrepi v smeri ugotavljanja suma nezakonitosti, bodisi kaznivega dejanja po Kazenskem zakoniku ali prekrška po Zakonu o zaščiti živali.

Po naših podatkih naj bi šlo za 17-letnika iz Spodnjih Gorij, policija ga že povezuje z vandalizmom, preiskujejo, ali nemara ne stoji za poškodovanjem defibrilatorja ob Blejskem jezeru pred nekaj meseci.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3