Črna kronika

Kaznivo dejanje v Grosuplju, kjer je umrl 77-letnik: tako motiv kot storilec še neznana

Ljubljana / Grosuplje, 23. 03. 2021 09.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljanski kriminalisti so posredovali nekoliko več informacij glede kaznivega dejanja na območju Grosuplja. Kot je znano, preiskujejo sumljivo smrt 77-letnega moškega, ki so ga našli v gozdu. Neuradno je bil zvezan in imel hude poškodbe glave. Ogled širšega območja še vedno poteka, tako storilec kot motiv še nista znana, so pojasnili policisti.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Domnevni umor v Grosuplju
    02:29
    Iz 24UR: Domnevni umor v Grosuplju
  • Iz SVETA: Umor 77-letnega vaškega posebneža
    02:37
    Iz SVETA: Umor 77-letnega vaškega posebneža
  • Policijska uprava Ljubljana – Gregor Mlakar
    01:19
    Policijska uprava Ljubljana – Gregor Mlakar

 

Vodja skupine za krvne in seksualne delikte Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Ljubljana Gregor Mlakar je ob 11. uri v parku za stavbo ljubljanske policijske uprave dal izjavo za medije glede obravnave kaznivega dejanja na območju Policijske postaje (PP) Grosuplje, kjer je zaradi nasilnega dejanja umrl 77-letni moški.

Ljubljanski policisti so že v soboto potrdili, da preiskujejo sumljivo smrt. Ker pa je intenzivna kriminalistična preiskava še potekala, podrobnosti zaradi interesa preiskave in ugotavljanja vseh okoliščin smrti pokojnega takrat širši javnosti še niso mogli posredovati, so sporočili s PU Ljubljana.

Tudi danes še ni znanega kaj dosti več. "Reševalci so ob prihodu na kraj moškemu skušali nuditi prvo pomoč, a zaman. Policisti so kraj zavarovali, nudili so vse dodatne ukrepe," je pojasnil Mlakar. Zaključijo pa lahko, da je bila smrt posledica kaznivega dejanja.

Na kraj so poleg policistov prišli tudi kriminalisti in tožilec. Opravili so tudi ogled kraja. Več pa zaradi interesa preiskave ne morejo razkriti.

Sumljiva smrt na območju Grosuplja.
Sumljiva smrt na območju Grosuplja. FOTO: POP TV
Kriminalisti o tem vodijo obsežno kriminalistično preiskavo, ki pa še ni končana. Policisti so več dni tudi prečesavali gozd in preiskovali, kaj se je zgodilo. Vaščani pripovedujejo, da je pokojni živel v kontejnerju, ki ga je postavil v gozdu. Odkar mu je lani umrl brat, je bil sam. "Imel je veliko mačk in je lepo skrbel zanje. Včasih je prišel po vasi in prosil sosede za vodo ter da mu napolnijo telefon," je pred dnevi razlagala krajanka.

Storilec tako še ni znan, motivov je več. "Preverjamo širše, vključujemo več možnosti, da nas preiskava ne bi zavedla v napačno smer. O posebnih okoliščinah ne morem govorit, ker preiskava še poteka," je še dejal Mlakar. Tudi koristoljubje oziroma maščevanje kot motiva še nista izključena, niti niso osredotočeni na nobenega od sumov.

Neuradno naj bi moškega našli v gozdu, zvezanega, s hudimi poškodbami glave. Domačini ga opisujejo kot vaškega posebneža, ki je živel v kolibi sredi gozda, a je bil vselej prijazen in nekonflikten.

Gre sicer za že drugi umor v 14 dneh na območju Grosuplja. 5. marca se je na PP Trebnje v popoldanskih urah zglasil 44-letnik, ki je povedal, da je doma umoril svojo ženo. Policisti so na naslovu v okolici Grosuplja odkrili mrtvo 36-letno žensko. Smrt je nastopila kot posledica zadušitve.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3