Črna kronika

47-letnik prišel na policijo in povedal, da je doma mrtva žena

Sevnica, 03. 02. 2022 11.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po torkovem umoru v okolici Sevnice so policisti pojasnili nekaj podrobnosti o dogodku. Nasilje so Policiji sicer večkrat prijavili sosedje, a nihče v družini, niti žrtev, z njimi ni želel sodelovati. Motiv okrutnega dejanja še ni znan, storilcu pa grozi najmanj 15 let zapora.

Na novinarski konferenci PU Novo mesto je Matjaž Štern, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije, pojasnil, da se je v torek pozno popoldan na policijsko postajo v Sevnici pripeljal 47-letni moški, ki je imel s seboj šest otrok. Policistom je povedal, da je doma njegova žena – mrtva. Policisti so iz njegove izjave ugotovili sumljive okoliščine in takoj odšli na kraj, kjer so v hiši našli truplo 41-letne ženske. Zdravnik jo je pregledal, a znakov življenja ni več kazala, so pa na truplu videli znake nasilja. V zadevo so se vključili kriminalisti, na kraj je prišla dežurna preiskovalna sodnica, prisotna je bila tudi državna tožilka.

Matjaž Štern, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije PU NM
Matjaž Štern, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije PU NM FOTO: POP TV

Policisti so intenzivno zbirali obvestila, v istem času pa je tudi preiskovalna sodnica odredila sodno obdukcijo trupla, ki so jo opravili v sredo dopoldan. Našli so stare in sveže sledi nasilja. Poškodbe, ki so nastale v torek,  so bile tako hude, da je zaradi njih v popoldanskih urah, nekaj ur pred prijavo, umrla. Še istega večera so osumljencu odvzeli prostost in je še vedno v pridržanju. 

S kazensko ovadbo za kaznivo dejanje umora na grozovit način bo priveden pred preiskovalnega sodnika. Zagrožena kazen za omenjeno kaznivo dejanje je najmanj 15 let zapora. Za mladoletne otroke so poskrbeli delavci CSD. Ker gre za mladoletne otroke, policisti ne želijo govoriti o podrobnostih kaznivega dejanja.

Osumljenca so že obravnavali za kazniva dejanja z elementi nasilja, ne pa za tovrstno kaznivo dejanje. Policija je bila obveščena o nasilju od drugih občanov, vendar nihče v družini z njimi ni želel sodelovati, niti žrtev ne. Tako policisti kot druge institucije so se večkrat odzvale, a ker sodelovanja ni bilo, večjih pooblastil pa nimajo, niso mogli narediti kaj več.

Motiv za to okrutno dejanje še ni znan.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3