Črna kronika

Zabodeni 36-letnik je imel prepoved približevanja 31-letni osumljenki

Maribor, 31. 05. 2022 15.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Maja Račič
Komentarji
0

Vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Maribor Beno Meglič razkriva nekaj več podrobnosti glede uboja 36-letnega moškega na Studencih v Mariboru. Moški je imel prepoved približevanja 31-letni osumljenki, saj je bil večkrat prijavljen zaradi nasilja v družini. Kljub temu sta z ženo živela na istem naslovu. Usodnega dne sta se sprla, moški je bil do nje nasilen, ona pa ga je nato napadla z nožem.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Podrobnosti družinske tragedije
    01:36
    Iz 24UR: Podrobnosti družinske tragedije
  • Iz SVETA: Podrobnosti uboja v Mariboru
    02:07
    Iz SVETA: Podrobnosti uboja v Mariboru
  • Predstavnik PU Maribor o uboju 36-letnika
    04:00
    Predstavnik PU Maribor o uboju 36-letnika

 

Kot je v izjavi za javnost razkril vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Maribor Beno Meglič, so z zbiranjem obvestil ugotovili, da sta žrtev in osumljenka zakonca, ki sta se na naslovu bivanja pred tem sprla, pri čemer je bil moški do žene nasilen, ona pa ga je nato večkrat zabodla z nožem.

"Po dejanju se je poškodovani s svojim osebnim vozilom sam želel odpeljati na UKC Maribor," je povedal predstavnik mariborske policije in nadalje dejal, da je moški zaradi hudih poškodb med vožnjo umrl, pri tem pa trčil v parkirano kombinirano vozilo. Osumljenki so zaradi utemeljenih sumov storitve kaznivega dejanja uboja na kraju odvzeli prostost in jo pridržali, je povedal Meglič.

"Pokojni je bil v letošnjem letu že dvakrat obravnavan zaradi nasilja v družini," je nadalje povedal vodja sektorja kriminalistične policije PU Maribor. Zaradi tega mu je bil izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja.

Hiša, v kateri sta živela zakonca
Hiša, v kateri sta živela zakonca FOTO: POP TV

Policisti so izvajali nadzor nad tem ukrepom. "Nadzor so izvedli tudi na dan uboja, vendar pri tem kršitev niso zaznali. Dodatno smo ugotovili, da je povzročitelj nasilja kljub veljavnemu ukrepu prebival z oškodovanko," je razkril Meglič. Preminuli je na naslovu bival s soglasjem oškodovanke oziroma zdaj osumljenke, je še ugotovila policija.

Glede predhodnih prijav nasilja pa so na PU Maribor ugotovili, da se je v letu 2020 in 2021 pričelo s psihičnem nasilje, ki se je leta 2022 stopnjevalo v fizično. Nasilje pa ni bilo uperjeno zoper druge družinske člane, ampak le zoper osumljenko, je dejal Meglič.

Osumljenki, ki je še vedno pridržana, za kaznivo dejanje uboja grozi zaporna kazen od pet do 15 let. 

Spomnimo, mariborski kriminalisti obravnavajo sum kaznivega dejanja uboja, ki naj bi se zgodil v nedeljo pozno zvečer na Studencih v Mariboru. Kot so v ponedeljek sporočili s Policijske uprave Maribor, so odvzeli prostost 31-letni ženski, ki naj bi se znesla nad 36-letnim moškim.

Moškega, ki ni kazal znakov življenja, so policisti našli po tem, ko so bili nekaj pred 23. uro obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo. Pozneje so zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja pridržali 31-letnico, po doslej zbranih obvestilih in na podlagi ogleda pa so ugotovili, da je bil moški pred tem poškodovan na drugem kraju, ki so ga medtem zavarovali.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1