Črna kronika

Policija preiskuje uboj ženske v Ajdovščini

Ajdovščina, 05. 09. 2018 15.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V enem od naselij na območju Ajdovščine policija preiskuje uboj starejše ženske. Osumljenca so že pridržali, policija pa je sporočila, da je poleg suma kaznivega dejanja uboja osumljen tudi nasilja v družini ter suma storitve kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe.

Na PU Nova Gorica so bili včeraj v dopoldanskem času obveščeni, da je v stanovanjski hiši v enem od naselij na območju Upravne enote Ajdovščina umrla starejša ženska. Takoj po obvestilu so na kraj odšli policisti in kriminalisti z območja PU Nova Gorica, ki so zbrali prva obvestila in opravili prva nujna opravila.

Na podlagi prvih nujnih opravil policistov in kriminalistov se je porodil in v nadaljevanju potrjeval dodaten sum, da vse okoliščine smrti niso v zadostni meri pojasnjene, zato so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica nadaljevali s svojimi aktivnostmi in o teh sumih obvestili tudi pristojne pravosodne organe. Kasneje je na kraj prišla tudi dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je na kraju opravila oz. odredila določena preiskovalna dejanja. Poleg dežurne preiskovalne sodnice je bila na kraju navzoča tudi okrožna državna tožilka.

Policija preiskuje sum uboja starejše ženske.
Policija preiskuje sum uboja starejše ženske. FOTO: Damjan Žibert

Intenzivno zbiranje dodatnih obvestil se danes nadaljuje, prav tako policisti preverjajo vse okoliščine povezane s smrtjo te starejše ženske. Prav tako je bila zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja in v nadaljevanju v okviru preiskovanja ugotovljenega suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini ter suma storitve kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja s strani osumljenca, le-temu tekom včerajšnjega dne na podlagi določil zakona o kazenskem postopku tudi odvzeta prostost.

"Druge  podrobnosti  kriminalistične  preiskave  bomo  širši  javnosti lahko
posredovali po zaključku preiskave oz. ko bomo v tej zadevi podali kazensko
ovadbo,"
so še sporočili s PU Nova Gorica.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou