Črna kronika

Policija prosi za pomoč pri iskanju osumljenca

Ljubljana, 19. 05. 2020 17.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Policisti in kriminalisti že 10 dni iščejo 35-letnega Janeza Koco zaradi tatvine v stanovanjsko hišo. Ker gre za nepredvidljivo osebo, večkratnega obsojenca, ki bi lahko bil nevaren za okolico, so se za pomoč pri njegovi izsleditvi obrnili na javnost.

35-letnega Janeza Koca iz Lokev pri Črnomlju policisti in kriminalisti iščejo, ker je 9. maja v Črnomlju izkoristil krajšo odsotnost stanovalca, vlomil v stanovanjsko hišo, odtujil zlat nakit in povzročil večjo premoženjsko škodo. Kot so sporočili iz policije, kriminalisti in policisti že vse od naznanitve kaznivega dejanja izvajajo številne aktivnosti za njegovo izsleditev, vendar osumljenca do tega trenutka niso našli.

"Gre za nepredvidljivo osebo, odvisnika od prepovedanih drog, ki ima najverjetneje pri sebi nezakonito orožje in bi lahko bil nevaren za okolico," so sporočili iz policije. Po nekaterih podatkih naj bi se skrival na območju Bele krajine oziroma na območju Črnomlja. 

Janez Koca
Janez Koca FOTO: Policija

Gre za starega znanca policije, saj so v zadnjih desetih letih kriminalisti in policisti Janeza Koco obravnavali zaradi 31 premoženjskih kaznivih dejanj in več kaznivih dejanj z elementi nasilja – poskus umora, grožnje policistom, napadi na policiste ... Zaradi omenjenih kaznivih dejanj je bil večkrat pravnomočno obsojen na večletne zaporne kazni.

Policisti in kriminalisti nadaljujejo aktivnosti za izsleditev osumljenca, hkrati pa prosijo vse, ki bi iskano osebo opazili ali pa imajo informacije, ki bi lahko pomagale pri njegovi izsleditvi, da o tem takoj obvestijo policijo. To lahko storite s klicem na številko policije 113, na anonimni telefon policije 080 1200, ali prek spletnega obrazca
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3