Črna kronika

Tihotapci za prehod meje zaračunajo od 800 do 2000 evrov

Koper / Ilirska Bistrica, 28. 09. 2020 11.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Ti.Š., STA, U.Z.
Komentarji
179

Policisti so ob pomoči vojske na ilirskobistriškem obravnavali kar 133 tujcev, ki so nezakonito prečkali mejo. Še 11 prebežnikov so v Slovenijo vrnili italijanski varnostni organi. Prijeli so tudi dva vodnika, državljana Srbije in Irana, ki bosta kazensko ovadena. V tem trenutku je v Sloveniji priprtih okoli 100 tihotapcev migrantov, je pojasnil minister za notranje zadeve Aleš Hojs, pri tem pa poudaril vedno boljše delo policije.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Epidemija ni ogrozila tihotapskih poti
    02:23
    Iz 24UR ZVEČER: Epidemija ni ogrozila tihotapskih poti
  • Iz 24UR ZVEČER: Hojs o ilegalnih prebežnikih
    04:18
    Iz 24UR ZVEČER: Hojs o ilegalnih prebežnikih
  • Iz 24UR: Vse večji pritiski migrantov
    03:46
    Iz 24UR: Vse večji pritiski migrantov
  • Iz SVETA: Povečanje nezakonitih prestopov meje
    04:06
    Iz SVETA: Povečanje nezakonitih prestopov meje

Minuli konec tedna so policisti Policijske uprave (PU) Koper obravnavali kar 144 nezakonitih prebežnikov, kar je več, kot jih na istem območju navadno 'ujamejo' v enem tednu.

Kot smo poročali že včeraj, so v akciji sodelovali policisti in vojaki. Od skupno 144 obravnavanih so jih 133 prijeli, 11 pa so jih v Slovenijo vrnili italijanski varnostni organi. Kar 61 je bilo državljanov Pakistana, 53 Bangladeša, deset jih prihaja iz Afganistana, devet pa iz Irana. Po trije prihajajo iz Eritreje in Maroka, dva sta iz Nepala, po eden pa prihajajo iz Alžirije, Iraka in Egipta.

Prijeli so tudi dva vodnika, državljana Srbije in Irana, ki bosta kazensko ovadena.

Policisti so minuli konec tedna na različnih območjih prijeli skupno skoraj 200 tujcev, ki so s pomočjo tihotapcev nezakonito vstopili v državo.

"Migranti se potikajo po gozdu, ob železnici. Tukaj je vse polno oblek in plaščev," pripovedujejo domačini ob meji s Hrvaško. Veliko je tudi tihotapcev. "Teh je skoraj več. Vidiš jih, kako letajo, s temi tablicami nimajo tukaj kaj iskati." 

Domačini v vasi Mala Bukovica pa: "Živimo s tem. Pridejo, gredo, večinoma po dva, trije. /.../ Včasih smo šli nabirat gobe in ni bilo nobenega problema, zdaj pa ti ni vseeno." 

Zaradi vsega dogajanja bomo pritisnili na državo, na pristojne, pravi župan Ilirske Bistrice Emil Rojc. "To je že druga ali tretja večja skupina, ki so jo prijeli na našem območju. Vsekakor to postaja stalnica, kar je po eni strani zaskrbljujoče. Verjamem, glede na korektne razgovore, ki smo jih imeli do zdaj z ministrom Hojsom, da se bomo tudi tokrat z njim lahko pogovorili o tej temi." 

V nedeljo, ob 16.30, so policisti najprej ustavili kombi v Sežani. Vozil ga je 31-letni državljan Srbije, v vozilu je bilo šest državljanov Irana, ter po en državljan Iraka in Egipta, ki so prišli v Slovenijo nezakonito.

Ob 22.30 pa so policisti od Obrova proti Materiji vozili za Mercedesom CT-816-NB, italijanske registracije, ki na znake ni ustavljal. Vozilo so ustavili v Hrpeljah, štirje potniki in voznik so pobegnili, vendar pa so policisti nekaj minut kasneje prijeli 36-letnega državljana Irana, za katerega se je izkazalo, da je vodnik, ter dva ilegalna migranta, prav tako državljana Irana.

Pester konec tedna z nezakonitimi prebežniki so sicer imeli tudi policisti na območju Ormoža, Središča ob Dravi, Kunšperka in Celja.

Hojs: Trenutno priprtih okoli 100 tihotapcev tujcev, policija dela vedno bolje

V tem trenutku je v Sloveniji priprtih okoli 100 tihotapcev migrantov, je medtem danes pojasnil minister za notranje zadeve Aleš Hojs, pri tem pa poudaril vedno boljše delo policije.

"Vsi ti primeri, tudi včerajšnji na Bistriškem, kažejo na to, da je organiziran trg za tihotapljenje migrantov v polnem razcvetu. Treba bo jasno povedati in policiji dati priznanje, da z vsakim takim ujetjem kažejo, da delajo bolj intenzivno in učinkovito," je na današnji novinarski konferenci, sicer namenjeni stanju v zvezi z novim koronavirusom, dejal notranji minister.

Spomnil je na napoved, da bodo v kratkem na DZ znova naslovili prošnjo za aktivacijo 37.a člena zakona o obrambi, ki bi Slovenski vojski podelil podobna pooblastila za delo na meji, kot jih ima policija. "To mora policija predlagati ministru, ki se odloči, ali gre v parlament," je postopek povzel Hojs.

Ob tem je pojasnil, da policisti s terena ves čas želijo pomoč vojske. Spomnil je tudi, da je v stikih z italijansko kolegico in hrvaškim kolegom ter da je Italija že dala pobudo za mešane patrulje na meji. "Pobudo pozdravljamo, a še nismo naredili koraka naprej," je dejal.

Kot dobro je ocenil tudi sodelovanje s Hrvaško in poudaril, da hrvaški obmejni organi zdaj "brezpogojno sprejemajo nazaj vse, kar ujamemo". Napredek v slovensko-hrvaškem sodelovanju pa bi po njegovih besedah lahko bil ta, da se dogovorijo za varovanje meje "na način zadrge, da torej en del meje bolj intenzivno varujemo mi, drug del oni, da tako bolj koncentriramo sile".

Koliko pa zaračunavajo tihotapci? Kot je v oddaji 24UR ZVEČER povedal Hojs, so številke precej visoke. "Govorijo od 800 do 2000 evrov za prehod iz Hrvaške v zahodno Evropo. Če povprečje 1500 pomnožite s številom migrantov, boste videli, o kakšnih številkah in kako visokih zneskih se pogovarjamo."

Hojs je tudi opozoril, da so se tihotapci ljudi v zadnjem času nekoliko drugače organizirali. Manj uporabljajo elektronske naprave, na primer mobilne telefone, te uporablja samo še vodja skupine, saj se zavedajo, da se jim v tujini na ta način da slediti, je pojasnil. Kot bolj kritično pa je ocenil ugotovitev, "da je organiziran kriminal tako bogat, da se pretežen del transporta od naše južne meje proti Zahodu odvija z avtomobili. Danes imamo večjo težavo ugotavljati, zakaj se po ilirskobistriškem koncu vozijo kombiji s tujimi registrskimi tablicami. To je drugače kot prej," je dodal. 

Poudaril je tudi zlorabe azilne zakonodaje v Sloveniji, za kar je po njegovih pojasnilih 'kriva' mila evropska direktiva. "Letošnja situacija je zanimiva. Prijeli smo okoli 11.000 tujcev, približno 22 odstotkov jih je zaprosilo za azil, kar je relativno malo. Ljudje so se pripravljeni vrniti na Hrvaško in spet poskusiti prečkati mejo proti Zahodu. To potrjuje tudi dejstvo, da jih od teh 22 odstotkov približno 70 odstotkov izgine," je opozoril.

Slovensko azilno zakonodajo je označil za luknjičasto zaradi evropske direktive. Znova je napovedal, da bodo poskušali z novo azilno zakonodajo to spremeniti, predvsem v smeri zmanjšanja svobode gibanja prosilcev za mednarodno zaščito. Tako jih po njegovem mnenju ne bo več toliko izginilo.

"Zlorabe je treba zajeziti," je še dejal. Ob tem pa napovedal, da bodo prav ti primeri "eno ključnih dejstev, ki jih nameravajo sprožiti tudi na mednarodnem parketu. Nov EU pakt tega ne naslavlja ustrezno, tudi na ravni EU bo treba to bolj striktno urediti".

Nezakoniti prebežniki pri vasi Dolnji Zemon-1
Nezakoniti prebežniki pri vasi Dolnji Zemon-1 FOTO: POP TV

Hojs je tudi v oddaji 24UR ZVEČER spregovoril o tem, kako je koronavirus spremenil način tihotapljenja. "Zgodilo se je, kar smo marca in aprila napovedovali – da bo za čas 'lockdowna' drastično upadlo prehajanje ilegalnih migrantov, potem pa se bo to strmo dvignilo daleč nad številke, ki smo jih imeli lani. Ravno to se v teh dneh že dogaja – imamo bistveno manj individualnih poskusov prehoda meje, imamo organizirane skupine, kjer je eden ali dva vodnika, večina ostalih več ne uporablja mobilnih aparatov, ampak to prepuščajo tem, ki skupine vodijo. Po drugi strani pa imamo opraviti, kar je v veliki meri posledica relativno 'bogatega trga', s tistimi, ki želijo ilegalne migrante prepeljati s svojimi vozili. Te zadeve gredo po moji oceni v precej velike številke in tudi zajetje migrantov v kombiju z belgijsko registracijo kažejo, da so to dejstva in neke iluzije." 

Policija povečanje nezakonitih prestopov meje pripisuje vremenu

Na Generalni policijski upravi pa so pojasnili, da policija na podlagi večletnega spremljanja nezakonitih prehodov ugotavlja, da je za zgodnji jesenski čas značilno t. i. sezonsko povečanje nezakonitih prestopov meje, kar pripisujejo še vedno ugodnim vremenskim pogojem oziroma iztekajočim se optimalnim pogojem za potovanje. Tokratno zgostitev na meji pa pripisujejo tudi prilagoditvi nezakonitih potovanj poostrenim nadzorom slovenske policije, ki so jih izvedli v prejšnjih tednih. To se izkazuje v čakanju na ugoden čas in v združevanju skupin, pa tudi v daljšem čakanju v gozdovih in razpršitvi na območja drugih policijskih uprav.

Samo minuli konec tedna, torej od 25. do 28. septembra, je slovenska policija zaradi nezakonitega prestopa meje obravnavala 243 tujcev. Največ je bilo državljanov Bangladeša, Pakistana, Iraka, Irana in Afganistana. Največjo skupino, skupaj kar 131 tujcev, pa so obravnavali na območju policijske postaje Ilirska Bistrica.

Od začetka leta pa do 15. septembra je policija sicer obravnavala 11.117 nedovoljenih prehodov državne meje. V enakem obdobju v prejšnjih letih so jih obravnavali manj, lani 10.906, leta 2018 6424, leta 2017 pa 1232.

V letošnjem letu med tujci prevladujejo državljani Pakistana, Maroka in Afganistana, so še pojasnili na policiji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (179)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

minnaema@yahoo.com
13. 10. 2020 17.14
+1
TIHOTAPCE v keho a ne da bodo tam tuhtali plane za naprej, temveč morajo prisilno delati od jutra do večera, da poplačajo njihove tudi denarne kazni, ki so jim dodeljene !
Amasakul
29. 09. 2020 10.55
+7
Mater pr nam tujci na delu v Sloveniji bolš zasužijo kot naši zaposleni v 40 letih.
marker1
29. 09. 2020 10.43
+5
Nujna je aktivacija 37. a člena Zakona o obrambi, pa če se SD in Levica postavita na trepalnice. SV mora varovati meje, kot jo je včasih JLA. Nagaja pa se samo zato, ker je JJ na oblasti.
Uporabnik113189
02. 10. 2020 12.47
+1
Nujno je hrvatom preprečiti da "izvažajo" svoje migrante preko naše meje in zaračunavajo storitev prehoda na črno. Naj jih vozijo nazaj v Bosno. Ampak za to storitev ni kupcev, se mi zdi. Mogoče bi pa morali pogoje tako spremeniti, da bi se splačalo?
Walter Pravicek
29. 09. 2020 10.15
+10
TUHTAM,SE SPOMIN VRAČA V MOJE MLADE DNI,MOJ POBEG V ITALIJO,FRANCIJO(PREJ PA ITAK KAR 2-3 KRATNI REDNI LETNO PREHOD MEJE V AVSTRIJO v GRAZ,K OČETU-VSE BREZ VODNIKA,VSE SOLISTIČNO!)SEDAJ MI NE GRE V GLAVO SLEDEČE:OD KOD TEM MIGRANTOM DENAR,DA PLAČAJO VODNIKE,PREVOZNIKE PREKO HRVAŠKE IN SLOVENIJE V ITALIJO?KDO STOJI ZA VSEM?KATERA "DOBRODELNA"ORGANIZACIJA.NEK AZIJSKI BEGUNEC NA TV IZPOVE:MESEC DNI SMO POTOVALI VEČIDEL PEŠ!A HRANO SO KRADLI?ŠPARALI ZA"FINALE" POTI?IN OTROČIČKI?NEKDO TO PODPIHUJE,PODPIRA IN USMERJA!
VeNoM
29. 09. 2020 10.30
+4
Razumnež
29. 09. 2020 09.14
-4
Če jih dobijo, dobijo najprej opomin, nato pogojno, nato pa kar 300€ kazni.
Berenika
29. 09. 2020 09.05
-4
Desničarji verjetno sanjate Fajonovo. Nesrečneži, ona pa vas sigurno ne. Imate trubadurske sanje o Fajonovi, ko gledate programe za odrasle?
VeNoM
29. 09. 2020 09.10
+4
Mazohizem in neokus je bolj v domeni levakov.
Berenika
29. 09. 2020 09.44
-7
Po desni biblični nedolžni teoriji. O tem se vsi desničarji strinjate, ali pa imate koga, ki se s tem ne strinja?
Walter Pravicek
29. 09. 2020 10.17
-2
Ona ima kot ženska"magnet" za te sanjače,pa,če so desni ali levi-poglej:lepša je od Pivčeve in Bratuvškove,govori več tujih jezikov,ima izkušnje iz EU,pa še druge za večino nepomembne stvaritve.
zelo star kavkaški ov?ar
29. 09. 2020 10.25
+6
S Fajonovo se ukvarjamo samo zaradi enega razloga, ker spada pod skrajne politike, kot taka predstavlja resno grožnjo za Slovenijo, če ji slučajno uspe veliki met. Tudi trenutnim podpornikom Fajonove, ne bo všeč, če gospa uspe s svojimi načrti. In kakšne izkušnje iz EU pa ima? Drugega kot kritike držav, ki se slepo ne uklanjajo EU direktivam ni od nje, hkrati pa deluje v škodo Sloveniji, človek ima občutek, da gospa zastopa Albanijo, Kosovo, Afriko in BV, da bi karkoli dobrega naredila za Slovenijo, res ni nikjer zaslediti. Ima pa tudi izkušnje, kako priti do milijonov davkoplačevalskega denarja, to je nekako vse.
zelo star kavkaški ov?ar
29. 09. 2020 10.27
+3
Pozabil, še LGTB scena ji je blizu, hkrati pa je proti tradicionalni družini.
Berenika
29. 09. 2020 14.22
+0
Človek ima občutek, da Janša zastopa Madžarsko, Srbijo, Poljsko, za Slovenijo pa ne zna niti kuverte odpreti, razen jo neodprte vrniti. Ima pa izkušnje s preprodajo orožja, poskusom državnega udara, limanjem, zavajanjem, laganjem, preurejanjem, izogibanjem sodišču, premajhen poštni nabiralnik, celo mojster vulgarizma postaja, nenazadnje se je pa iz skrajnega, ortodoksnega komunista prelevil v zagovornika domobranstva. Z Janšo, kot skrajnim desničarjem, se ukvarja skoraj celotna Evropa. Kakšne EU izkušnje ima? Drugega, kot blatenja lastne države, partijsko iskanje notranjega sovražnika, na slepo pa sledi načrtom Orbana, da bi izvedel diktaturo. - Pozabila, še neonacisti so mu blizu, kar je bilo dokazano, hkrati pa je za tradicionalne družine, kjer ima moški avtoriteto.
zelo star kavkaški ov?ar
29. 09. 2020 08.41
+8
Fajonizem je potrebno zatreti preden vse uniči.
.Marela88.
29. 09. 2020 08.31
+10
Stop Fajonizmu ⛔⛔
Razumnež
29. 09. 2020 09.15
+4
Heretik1
29. 09. 2020 10.22
-4
Fajonovka je fajn. Zaradi nje je Janša lahko prišel iz Kosova v Slovenijo. Če ne bi bilo Fajonove, bi Janša še zdaj pekel burek v Prištini!
ni_mi_vse_eno
29. 09. 2020 08.22
+13
Ekonomski migranti so bogati, cena se pa oblikuje po načelu ponudbe in povpraševanja. Ko je SD vinska kraljica delala, je zaračunala manj, potem so pa odstranili konkurenco, je pa cena narasla, hehe.
Walter Pravicek
29. 09. 2020 10.23
+5
Če bi bili res bogati,bi OPRAVLJALI SVOJE POSLE V DRŽAVAH KJER NI VOJN,POBIJANJA.SE RADI SELIJO IZ ENE V DRUGO-SEDAJ GRE ZA PREPLAVLJANJE MUSLIMANOV PO EU,KER IMAJO VELIKO OTROK (UPAJO,DA JIH BO ŽENA RODILA)BO NJIHOVA ŠTEVILIČNA PO NEKAJ DESETLETIJ PREVLADA.NEKOČ DO DUNAJA,SEDAJ KAR DO SEVERNIH DRŽAV!MRAZ NI OVIRA!IN HOČEJO EVROPEJKE,DA SE LAŽJE USTALIJO V DRŽAVI,KJER DOBIJO AZIL!PAMETNI MOŽJE-OZADJE JE TREBA RAZISKATI.
riss
29. 09. 2020 08.06
+12
Glede na to kako nekatere leve stranke podpirajo prihod migrantov, pomislim, da mogoče kar naše leve stranke plačajo migrantom, samo, da pridejo.
zelo star kavkaški ov?ar
29. 09. 2020 08.48
+9
Plačajo jim verjetno no, so pa verjetno del tihotapske verige..., SD člane so že zalotili pri kriminalu z migranti.
Razumnež
29. 09. 2020 09.16
+6
Ja no.... nekako je potrebno dobiti nove volilce. Nekateri so že spoznali zmoto, pa potrebujejo nove.
Nimasmisla
29. 09. 2020 08.01
+19
kdor ne podpira vojske na mejo je narodni izdajalec na hrvate pa ni za računat
felix59 drugič
28. 09. 2020 20.51
+23
Nazaj z njimi , nazaj , nazaj , nazaj , nazaj.
Mogočnež
28. 09. 2020 20.48
+23
Virus so itak prinesli migranti, sam noben noče priznat
riss
28. 09. 2020 18.36
+25
Virus prihaja z migranti tudi k nam. Hermetično zapreti meje, poimensko pa prebrati in objaviti v vseh medijih, tudi v levih, ki so skoraj vsi, seznam vseh levih izdajalcev, ki ne podprejo aktivacije vojske na meji.
tornadotex
28. 09. 2020 18.28
+24
Kva je zdej, a bo že na meji enkrat red, al se bodo kar sprehajal not in ven...
ni_mi_vse_eno
29. 09. 2020 08.23
+12
Migranti lahko not in ven, običajni ljudje pa samo, če imajo vikend na hrvaškem, hehe.
Bojan-F
28. 09. 2020 15.49
+14
Pregledal sem dokumentacijo o ukinitvi viz Kosovarjem ... junija 2018 je EU komisija (in ne ga. Fajon Tanja) ugotovila, da so pogoji za ukinitev viz za Kosovarje izpolnjeni ...
Bojan-F
28. 09. 2020 15.35
-20
Guru komuniciranja specializiran za kopijpejst po nemarnem omenja kulturni marksizem ... zato bom ponovil ... kulturni marksizem ni ravno to, kar je vam je povedal g. Janša dr. Janez, ampak je sopomenka za maoizem ... t.j. gibanje na Kitajskem leta 1966, ko so nagnali intelektualce na polja ... t.j. gibanje v Kampučiji leta 1975, ko so nagnali intelektualce na polja ... torej ne pošiljajte intelektualce obirati hmelj ... ne imenujte petkove kolesarje družbene parazite ... ne šimfajte preko "Ljubljane" ... to vse je maoizem ... mimogrede ...
Bojan-F
28. 09. 2020 15.35
-14
... kar sem zapisal je samo del maoizma - boj "svetovnih vasi" proti "svetovnim mestom" (zmagale naj bi "svetovne vasi") ... drugi del je teorija "oboroženega naroda" ... e, za to pa je Janša dr. Janez strokovnjak ... pot vam je trasirana!
motorka57
28. 09. 2020 20.47
+12
...lepo se je valjat v državnih jaslih, samo, Bojan, plačo si bo treba zaslužit, ne pa jezikat in s kolesom se vozit. To si lahko še samo JU prvošči.... Kmalu vam bo odklenkalo!!!!
sukaskuka
28. 09. 2020 15.33
+12
junij66
28. 09. 2020 15.20
+49
Tanja Fajon dobila pismo zaskrbljenega Slovenca Nedelja, 16. avgust 2020 ob 09:10 Eden izmed uporabnikov Facebook profila je objavil pismo, ki ga je poslal Tanji Fajon, preko elektronske pošte. Pismo objavljamo v celoti (nelektorirano): Slovenija je država vseh svojih državljank in državljanov, ki temelji na trajni in neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe. Tako pravi 3.člen ustave Republike Slovenije. Kot vam je mogoče znano, se je Slovenija leta 1991 z 10 dnevno vojno odcepila od Jugoslavije na zahtevo 88,5% ljudi, ki so takrat imeli volilno pravico. Mogoče vam je tudi znano, da smo se leta 2004 vključili v EVROPSKO UNIJO, torej med narode, kamor spadamo in od kod so nas leta 1945 nasilno ločili z okupacijo Jugoslovanske komunistične vojske. Kot Evropska poslanka v EU parlamentu zagovarjate migracije in “uvažanje” ljudi iz nerazvitih držav tretjega sveta, kamor vas vleče tudi vaša politika, v povezovanje z nerazvitimi, neuvrščenimi državami tretjega sveta. Kot Slovenko vas vprašam, zakaj ne poskrbite v prvi vrsti za državljane Republike Slovenije, temveč vašo podporo izražate priseljencem, kateri imajo privilegije, ki jih avtohtono prebivalstvo nima. Razumem in vem, da mi boste odpisali in me podučili o človekovih pravicah. Tudi jaz jih poznam. Vendar obstajajo tudi človekove dolžnosti. In vsak narod, ki stoletja ustvarja in gradi na svoji zemlji, ki neguje in spoštuje vrednote Slovenstva in ohranja 1000 letne običaje in ljudsko izročilo svojih prednikov te dolžnosti pozna in jih uresničuje po svojih najboljših močeh. Zato ima pravico to zahtevati tudi od priseljencev. In tisti, ki tega niso pripravljeni sprejeti, tukaj niso dobrodošli. In moje mnenje deli velika večina avtohtonega prebivalstva v Sloveniji. Zatorej vas pozivam, v imenu mojega še nerojenega vnuka, ki bi rad prepeval Slovenske pesmi, da prenehate z delovanjam proti Slovenskemu narodu in prenehate spodbujati legalne in ilegalne migracije, ki uničujejo Evropo in predvsem Slovenijo. Uradni jezik v Sloveniji je slovenščina. Na območjih občin, v katerih živita italijanska ali madžarska narodna skupnost, je uradni jezik tudi italijanščina ali madžarščina, pa pravi 11.člen ustave RS. Torej gre pri vašem delovanju za kršitev več členov ustave, in tega se vi zavedate. Pa kljub temu nadaljujete s svojim delom v prid priseljencem. To ni dobro za vas, za nas in naše morebitne vnuke. Na žalost. Čakamo njen odgovor a odgovora še ni.
ni_mi_vse_eno
29. 09. 2020 08.26
+7
Tanja Fajon: "Dragi Albanci, evropske volitve bodo pomembne. 26. maja pojdite na te volitve, preferenčni glas ena, Tanja Fajon, Socialni demokrati, lista 11, in naredila bom vse, da bodo še Kosovarjem odpravili vizume,”.
zelo star kavkaški ov?ar
29. 09. 2020 08.50
+8
Fajonovi dol visi zate in za vse slovenske otroke, ona jih namreč nima in se tako maščuje vsem, ki jih imajo. Kar poglej kateri EU voditelji so najbolj naklonjeni migracijam, tisti brez otrok. Če razmišljaš malo vnaprej in ne samo kaj ti bo bo padlo v žep je jasno, da je taka politika katastrofa in da vodi v vojno. Ampak ga. Fajon tega ne vidi tako ampak vidi v nasilju, ki pride nek smisel.
grumf
28. 09. 2020 15.20
-26
Berem komentarje, tale Fajonka vam pa iz glave ne gre hahah. A ste mal zalubleni vsi vanjo al kako? Al vas je nje mogoče strah (to bi blo najbolj logično)..
ni_mi_vse_eno
29. 09. 2020 08.27
+9
Ona gleda v prihodnost. Tako kot je Kosovo izgubila Srbija, tako bo čez 100 let Kranj albanski. Pridite, volite Fajonovo, poskrbela bom za vas.
zelo star kavkaški ov?ar
29. 09. 2020 08.52
+8
100 let??? Čez 5-10 let in ne samo Kranj, kmalu dobijo avtonomijo, potem predstavnike v parlament in kaj sledi je verjetno jasno.