Črna kronika

Policist streljal, saj ga je osumljenec želel povoziti

Postojna, 31. 10. 2010 15.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V okolici Postojne so policisti prišli na mesto vloma v gostinski lokal. Policist se je skušal približati sumljivemu vozilu, a je voznik ob tem zapeljal neposredno proti njemu. Policist je zato izstrelil dva naboja, voznik pa je pobegnil.

Slovenska policija
Slovenska policija FOTO: Jani Dolinšek

Policisti PU Postojna so bili danes ponoči okoli 4.30 obveščeni o vlomu v gostinski lokal v okolici Postojne. Takoj so bili na kraj dogodka iz različnih smeri napoteni policisti. Ko so prispeli pred lokal, je eden izmed policistov pred lokalom opazil parkiran sumljiv avtomobil. Skušal se mu je približati, a je voznik avtomobila sunkovito speljal neposredno proti njemu. Policist se je čutil ogroženega, zato je izstrelil dva opozorilna strela. Hkrati se mu je uspelo izogniti vozilu, voznik pa je zapeljal naprej po cesti.

Policisti so takoj odhiteli v smeri njegovega bega in že po 300 metrih izsledili vozilo, saj je bilo udeleženo v prometni nesreči. Vozilo so našli v potoku, a v njem ni bilo nikogar. So pa v avtomobilu našli predmete, ki so bili najverjetneje ukradeni v lokalu. Policisti in kriminalisti intenzivno preiskujejo sam vlom, hkrati pa tudi sum kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Poleg tega je direktor PU Postojna zaradi razjasnitve okoliščin dogodka in ugotovitve zakonitosti uporabe strelnega orožja ustanovil komisijo.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (103)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zora_
19. 12. 2010 20.11
Totalno zgrešeno - da se mora policist zagovarjati, ker je uporabil strelno orožje proti očitno nevarni osebi???? Že zgolj dejstvo, da gre za osebo, ki je sposobna vlamljati in je na begu roke pravice, pove, da gre za osebo z možnim nepredvidljivim vedenjem. Naša država pa resnično ščiti samo še kriminalce, pa ni važno ali so s kravato ali brez....
reider
18. 12. 2010 23.21
pa daj postojna 768-malo uporabljaj slovenščino no!odkot pa te si?
postojna768
04. 11. 2010 16.13
ma kašne...XD dej če ne poznate bodte tihu..hehee drgač pa js ju poznam in če bi vedli kašna zgodba je...ajej XD sam za se smejat..hehehe pa policaj je drgač streljau u zrak in en jo je popihal sz avtom en je pa kr tam ostau k je biu nabit...XD a kriminalist stau 2metra proč pa kr ga ni vidu...hehehehehehe XD XD XD
pudgurka
02. 11. 2010 22.45
Še moj kratek komentarček.. precej dobro poznam okoliščine opisanega dogajanja za razliko od nekaterih tukaj prisotnih, in policist je v določenem trenutku storil tisto, kar je menil da je prav. Ker pa je vse več ljudi, ki se bolj kot na stran pravice postavljajo na stran kriminalcev in zločincev, je seveda normalno in pričakovano da se takoj ˝vrže slaba luč˝ na ljudi v modrem, ki so tako kot mi ostali zgolj ljudje, ki v določenem trenutku ravnajo tako kot mislijo da je prav.
Mil?007
02. 11. 2010 08.57
Ich88 "ne pa da zaradi te vase paranoje in sizofrenije stoji policaj na vsakem vogalu in govori kaj je dovoljeno in kaj ne" Me zanima kdo je tu shizo verjetno tisti, ki misli ali pa celo vidi policaje na vsakem vogalu. Dej pejd se zdravit.
sprint
02. 11. 2010 07.09
KomentarX 31.10.2010, 20:29 Dejstvo je, da je bil kriv policist, ker je napačno pristopil do sumljivega vozila in z nezakonito uporabo sile povzročil paniko pri vozniku, zaradi česar ta ni ogrožal le drugih temveč predvsem svoje življenje, ki ga je tudi dolžna varovati policija. Sicer pa bo to pojasnjeno med interno preiskavo in upam, da bomo lahko takrat še rekli kako na to temo. Hm Komentarx. Kolikor jaz iz članka razumem, so osebe v tem avtomobilu prej vlomile v objekt in so očitno bile pri kaznivem dejanju zalotene s strani policije. Misliš, da bi v tem primeru voznik oz. te osebe mirno počakali na policista, da bi le ta kulturno pristopil do njih in jih milo zaprosil za dokumente? No. Očitno niso. Vseeno ali je policist po tvojem kazal znake agresivnosti ali ne, so v avtu bili vlomilci in bi (so) pobegnili v vsakem primeru. Ne ozirajoč se na posledice, ki bi jih oni povzročili s svojim begom (najprej itak vlom, potem ogrožanje policista in navsezadnje bi povozili vsakega, ki be si jim znašel na poti). In glede reg.tablic (ki si jih omenil v enem od postov). Le te so lahko ali ukradene (mogoče ukraden celo avto), ali pa jih avto mogoče sploh ni imel. Osebno sam sicer zagovarjam spoštovanje človekovih pravic (predvsem prepoved mučenja), ampak vse do svoje meje. In kriminalec s svojmi dejanji ni nič drugega kot drastični, najhujši kršitelj človekovih pravic. In v tem primeru ti bom iskreno povedal: "Tudi pendrek je lahko sredstvo za zaščito človekovih pravic !"
bbruno
01. 11. 2010 18.15
jager1 dober post.svaka ti čast-
Scott Winston
01. 11. 2010 17.52
mene pa bol zanima katero gostilno so oropali ker sem iz postojne doma ???
Ich88
01. 11. 2010 17.23
malo manj televizije in ne verjami zgodbicam pa bos manj prestrasen, ce ne pa obisci strokovno pomoc pa ti bodo pomagali. ne pa da zaradi te vase paranoje in sizofrenije stoji policaj na vsakem vogalu in govori kaj je dovoljeno in kaj ne. izgleda da bi nekateri radi imeli policaja da bi bil zraven 24ur. jager in zato ker so v franciji in italiji dovolili da situacija tako eskalira pa naj se mi ali kaj. ne vem kako vam ni jasno da vec pooblastil in vecja represija s strani policije ne zagotavlja vecje varnosti. lep primer je bila jugoslavija. kjer ni bilo potrebno zaklepati vrat, no tedaj res ni bilo nic za ukrasti.. je pa narod bil bolj odgovoren in druzba bolj samokriticna.
jager1
01. 11. 2010 16.59
KomentarX 31.10.2010, 20:14 KomentarX, več kot očitno si nedorasel debati v katero si se spustil. Če bi bil kdaj samo v italijanski Gorici, potem bi vedel, da prometni policisti opravljajo navadno kontrolo prometa na način, da ti eden od policistov tišči avtomat v glavo, drugi pa te kontrolirala. In kaj misliš kaj se zgodi, če ne ustaviš??? Preberi si njihove črne kronike. Ustrelijo te čez zadnjo šipo!!! Avstija ( policist zaloti dva mladoletnika pri vlomu, na ukaze se ne ustavita, in buuum 9mm iz 20 metrov v hrbet). Če pa imaš res voljo izzivat življenje, potem pa pojdi to naredit v Pariz. Nisi me najbolj prepričal, da si poznavalec policijskih sistemov po Evropi. Ti pa predlagam, da frustracije, ki si se jih odločil znebiti, ne mečeš na policiste. To, da so te pač nekajkrat kaznovali zaradi tvoje krivde nima nobene veze z našo policjo, to je tvoja stvar in upam, da se čimprej srečaš v svoji hiši z vlomilcem. Potem pokliči na pomoč slaščičarje, da bodo ocenjevali tvoje lepo izdelane tortice!!! Lep dan
civitasstain@gmail.com
01. 11. 2010 15.29
Popravljam! avta.
civitasstain@gmail.com
01. 11. 2010 15.28
Ich88- Ne podpiram delo policije radi moje agresije, ampak bi se rad varno vozil po cesti, želel bi dabi neblo trebalo zklepati svoje hiše, svojga ata, ali svojga kolesa. Da bi bile banke, zlatarne, bencinske črpalke varne tudi pred tistimi, ki sovražte policijo. Da bi se lahko ponoči varno sprehajal, brez strahu,da bo kdo prišel od zadaj in me oropal itd.... Majo v arabskih državah ljudje tudi probleme s policijo? Kolkor vem si za tatvino ob roko in za posilstvo lahko že vidijo Alaha......
civitasstain@gmail.com
01. 11. 2010 15.18
ch88 - Ti si tak pameten, da morbit še možgane ser..... Kak je blo točno, se bo zvedel šele kasneje. Da je imel policist prav, se vidi, ko je drugi pobegnil. Da policisti tudi delajo napake je logično. Razen tebe, ki si nezmotljiv. Hvala da imajmo policijo, da stopi takim na prste, ki so tvojega kalibra.......
Mil?007
01. 11. 2010 13.19
No točnih okoliščin pač ne poznamo. Kolikor jaz vem je v policiji edina službena pištola Beretta 92FS, kriminalisti imajo krajše verzije iste pištole, izjema je le specjalna enota kjer imajo nekaj Sig sauerjeu. Če prebiraš Obrambo si s tem lahko na tekočem. Verjetno ima precej policistov tudi svoje orožje a kot jaz vem ga ne smejo nositi v službi, ker ne gre za standizirano orožje. Že uporaba standardiziranega orožja je pri nas zelo kočljiva kaj šele, da bi kak policist v službi koga ustrelil z nepredpisanim orožjem ali municijo. To bi za seboj potegnilo še dodatno odgovornost. Verjetno se večini, ki piše te blesave komentarje niti malo ne sanja s vsem čem se mora policaj v službi ubadati.
Ich88
01. 11. 2010 13.12
in zaradi te lazi, ce ujamejo tega usumljenca bo nekaj mesecev oz let vecja kazen. tako da to ni mala laz.
Ich88
01. 11. 2010 13.03
milan, ce je bilo tako kot si ti napisal potem se policaj nikakor ni priblizal iz sprednje strani ampak iz bocne oz zadnje in ga osumljenec ni ogrozal ko je speljal. tako da policaj spet laze. vec opcij je ne samo bareta.
Mil?007
01. 11. 2010 12.45
Ich 88 -Je se imel policaj cas vzeti pistolo jo nabiti in izstreliti dva naboja sele potem pa se umakniti- policaji pri na so oboroženi z beretami 92, ki omogočajo ti. streljanje double action. Predvidevam, da je policist preden je šel v kontrolo objekta v katerem je vlomilec pištolo repetiral in nato z varovalko sprostil kladivce. To pri tej pištoli omogoča, da z močnejšim pritiskom na patelina napneš kladivce in hkrati sprožiš strel. To je normalen postopek, verjetno bi ti storil isto, če bi se znašel v istem položaju. No lahko pa bi se pokakal in skril nato pa policijskemu šefu lagal, da ko si bil ti tam nisi videl nikogar.
Ari šari
01. 11. 2010 12.24
Delajo za tistih 700 evrov , raje bi delo kot smetlar kot policist
Ich88
01. 11. 2010 12.22
svoje neuspehe, fustracije in se kaj sproscate na "kriminalcih" katerim zavidate njihovo samodrzo in neodvisnost od sistema.
Ich88
01. 11. 2010 12.19
tisti ki pa podpirajo tako delo policije- tako veliko represijo pa verjetno uzivate v nasilju ker pa ga sami ne morete vrsiti zato podpirate nasilne in neizobrazene policaje in neumne zakone. bolano