Črna kronika

Osumljenec z območja Žalca prespal pri starših, zjutraj pa ju je napadel z nožem

Žalec, 15. 03. 2021 10.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Urša Zupan
Komentarji
0

V nedeljski družinski tragediji, ki so jo celjski policisti obravnavali na območju Žalca, je 36-letnik do smrti zabodel mamo in poškodoval očeta. Na PU Celje so pojasnili, da je osumljenec večer prej prišel k staršem, kjer sicer ni stanoval, tam prespal in zjutraj z nožem napadel mamo. To je prebudilo očeta, ki ji je poskušal pomagati, a je sin z nožem poškodoval tudi njega. Mama je umrla na kraju dogodka, oče je v bolnišnici. Ima hude poškodbe, a njegovo življenje ni ogroženo.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Nova družinska tragedija
    02:04
    Iz 24UR: Nova družinska tragedija
  • Iz SVETA: Z nožem napadel speča starša
    02:41
    Iz SVETA: Z nožem napadel speča starša

Vodja Oddelka za splošno kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije PU Celje Milan Vogrinec je v izjavi za javnost povedal, da so bili v nedeljo okoli pol šestih zjutraj obveščeni, da je na območju Žalca sin z nožem napadel mamo in očeta. Na kraj dogodka je odhitelo večje število policistov in reševalno vozilo, prišli sta tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. 

Zdravnik je na kraju ugotovil, da je 57-letna mama podlegla poškodbam na kraju, 60-letnega očeta pa so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico in ni v smrtni nevarnosti. 

Policisti so osumljenca prijeli kmalu po dejanju in mu odvzeli prostost. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva, aretaciji pa se ni upiral. 

Policisti so 36-letnika v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog in kršitev javnega reda in miru.
Policisti so 36-letnika v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog in kršitev javnega reda in miru. FOTO: POP TV

Motiv še ni znan

Policisti so z ogledom kraja dejanja in zbiranjem obvestil ugotovili, da je 36-letnik prejšnji večer prišel k staršem, kjer sicer ni stanoval, tam prespal in zjutraj iz za zdaj še neznanega razloga z nožem napadel mamo. To je prebudilo očeta, ki ji je poskušal pomagati, a se je sin z nožem spravil še nanj. Po dejanju je pobegnil, a so ga policisti, kot rečeno, kmalu izsledili. 

Vogrinec je povedal še, da preiskava poteka, motiv za dejanje pa še ugotavljajo. 

Grozi mu najmanj 15 let zapora

36-letnika, ki ima težave z odvisnostjo od prepovedanih drog, policisti doslej niso obravnavali zaradi suma storitve kaznivih dejanj nasilja v družini oziroma drugih kaznivih dejanj, povezanih z nasilnim vedenjem. V preteklih letih so ga trikrat kazensko ovadili zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog  ter obravnavali zaradi posameznih prekrškov s področja javnega reda in miru ter cestnega prometa. 

Osumljenca, ki je v pridržanju, bodo jutri s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja umora in poskusa umora privedli k preiskovalnemu sodniku. Za storjeno dejanje mu grozi najmanj 15 let zaporne kazni.

Policisti glede celotnega dogajanja in motiva za kaznivo dejanje še zbirajo obvestila.
Policisti glede celotnega dogajanja in motiva za kaznivo dejanje še zbirajo obvestila. FOTO: POP TV
Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni