Črna kronika

Policisti pri nezakonitem prečkanju meje prijeli 37 tujcev, med njimi tri otroke

Novo mesto, 25. 05. 2018 14.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, / Ti.Š.
Komentarji
7

Policisti so na območju policijskih postaj Črnomelj, Metlika, Brežice in Krško prijeli 37 tujcev, med njimi tri otroke, ki so nezakonito prečkali državno mejo s Hrvaško. Peterico so predali hrvaškim varnostnim organom, preostali pa so zaprosili za mednarodno zaščito.

Policisti prijeli več tujcev pri nezakonitem prečkanju meje. (Slika je simbolična.)
Policisti prijeli več tujcev pri nezakonitem prečkanju meje. (Slika je simbolična.) FOTO: Kanal A

Policisti Policijske uprave (PU) Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju policijskih postaj Črnomelj, Metlika, Brežice in Krško izsledili in prijeli 37 tujcev, med njimi tri otroke, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Med tujci so državljani Pakistana, Indije, Sirije, Maroka, Afganistana, Bangladeša in Alžirije, je v sporočilu za javnost navedla predstavnica za odnose z javnostmi PU Novo mesto Alenka Drenik.

Po besedah Drenikove so pet tujcev predali hrvaškim varnostnim organom, preostali pa so zaprosili za mednarodno zaščito in policijski postopki z njimi še niso končani.

Štiri tujce, dva Afganistanca in dva Indijca, so odkrili med mejno kontrolo na mejnem prehodu Obrežje. Na podlagi meritev z detektorjem srčnega utripa so ugotovili, da so v priklopniku iz Srbije ljudje. Četverico so predali hrvaškim varnostnim organom.

 

 

 

 

 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brezveze13
26. 05. 2018 10.58
+4
zadnjič je nekdo mislim da kahla tvezil pred novinarji da ne bi bilo potrebne žične mreže na meji da bi to lahko tolerirali kar z nekimi snemalnimi kamerami ampak kamera še ni nikogar zaustavila k večjemu malo preplašila ampak ko je nekdo prestopil prag meje se enostavno nahaja v drugi državi in to je problem ki ga mora reševati država v katero je vstopil ne iz katere je vstopil. to bi bilo potrebno še poostriti in prepreke po potrebi še ojačati . se pa strinjam da se je zato porabilo preveč denarja kot je značilno za slo. sicer pa kot rečeno so tako kupili več ograje kot so jo rabili kar postavit in popravit kjer je potrbno prav tako vse ekonomske migrante ki nimajo urejene delovne vize oz so ostali brez dela in so na socilcu socialca takoj odvzet naj si poišče delo kar je pogoj za bivalno vizo drugače pa domov.Po medijih vidiin slišim kakšno pomanjkanje je po delavcih enih in drugih na borzi in socialcu pa tisoče ljudi malo preobrazbe in prekvalifikacije ali pa odvzeti socialca v takem primeru da se ne integrira tudi slovencem Naša država vloži v človekas dolgo policijsko kartoteko brez ene ure zaposlitve nič posebnega pijnčevanje , vožnja brez vozniškega , izgredi vsled alkohola doma ,neplačani računi prekrčkov kaj napravi naša sociala osebku uredi zdravljenje od alkohola nakar mu uredi malo lepotnih posegov (zobe ki so se mu rzsušili zaradi pomanjkanja tekočine) mu plača vozniški ispit da se bo lahko vozil v službo katero mu zopet priskrbi ta vrla sociala in po dveh treh letih je osebek zopet pod šankom, medtem ko osebku ki je garal več let 30 in več ostal brez zaposlitve in vsled starosti ni večpotencialno zanimiv za zaposlitev in ima 500 m2 zemle na njej pa razpadel objekt se izgovarjajo da vsled posedovanja nepremičnine ni opravičen do transferjev
glava2
25. 05. 2018 22.55
+1
ma kako???? če jih pride samo 8 na dan???
kaplja?
25. 05. 2018 17.11
+5
Postali so Nomadi. Jim je vseeno če so vse življenje na poti!
walter2
25. 05. 2018 17.10
+25
"Zaprosili za mednarodno zaščito"Več kot očitno je pravica do te zaščite veliko,veliko,veliko preohlapna in jo ti migranti zlorabljajo!Naslednji teden grem v Avstrijo in bom zaprosil za mednarodno zaščito,ker mi kot malemu za elito nepomembnemu subjektu v "demokratični"Sloveniji niso nudeni pogoji za človeka dostojno življenje.
flojdi
25. 05. 2018 15.39
+3
.ja MadonnCa.. kdo je pa Postavljal neko kao OGRAJCO
Justiceiscoming81
25. 05. 2018 15.03
+24
Če jih najdete, jih vrnete nazaj na kraj koder so prečkali mejo in naj se oni ukvarjajo z njimi. Nato pa povečate ograjo še z tisto mrežo, ki je bila viška, kot ste poročali pred kratkim da jo je ostalo še za enkrat... Mednarodna zaščita velja le v primeru če je v njihovi državi vojna... Kolikor vem v Pakistanu, Indiji, Maroku, Afganistanu, Bangladešu in Alžiriji ni vojne... Sirija je izvzeta, pa še ta je pod nadzorom oboroženih sil Rusije, Irana in Sirijske vojske...
TEHNOVED
25. 05. 2018 14.38
+25
Tihotapce so predali Hrvatom da bodo pripeljali novo turo!